Votat de CMC: Despăgubiri familiilor care şi-au pierdut locuinţele într-un incendiu din sectorul Buiucani
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Votat de CMC: Despăgubiri familiilor care şi-au pierdut locuinţele într-un incendiu din sectorul Buiucani

Consiliul municipal Chişinău a aprobat astăzi alocarea mijloacelor financiare locuitorilor mansardei care a luat foc la data de 23 octombrie pe str. Ion Pelivan din Chişinău.

Potrivit deciziei consilierilor municipali, proprietarii celor 20 de mansarde distruse în urma incendiului vor fi despăgubiţi cu 9 000 de lei pe metru pătrat, suma totală alocată de municipalitatea Chişinău din fondul de rezervă fiind de 4 milioane 400 de mii de lei, relatează Moldpres.

În acelaşi timp, mai mulţi consilieri municipali au cerut inspectarea tuturor celor circa 200 de mansarde construite în oraş şi elaborarea planurilor de protecţie împotriva tuturor calamităţilor. De asemenea, a fost solicitată iniţierea unei măsuri legislative prin care s-ar introduce obligativitatea asigurării locuinţelor private.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, din fondul de rezervă al Primăriei Chişinău vor fi alocaţi bani şi pentru construcţia acoperişului clădirii în locul mansardei incendiate, întrucât aceasta nu mai poate fi reconstruită.

Mansarda blocului din str. Ion Pelivan a luat foc la 23 octombrie, toate cele 20 de locuinţe au ars în totalitate. Deocamdată, autorităţile examinează cauza incendiului pentru a se expune.

Similare
RECOMANDĂRI