Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zeci de cetăţeni azeri au depus astăzi flori la Ambasada Azerbaidjanului din Republica Moldova, în memoria celor care au murit în războiul cu Armenia

Zeci de cetăţeni azeri au depus astăzi flori la Ambasada Azerbaidjanului din Republica Moldova, în memoria celor care au murit în războiul cu Armenia. Ceremonia a avut loc după o lună de la reizbucnirea confruntărilor militare, în urma cărora au murit zeci de civili din localităţile aflate în jurul Karabahului de Munte.

Zeci de azeri au adus la Chişinău un omagiu celor care au murit în oraşul azer Ganja.

Azerbaijanul şi Armenia se acuză reciproc de declanşarea conflictului armat început pe 27 septembrie, dar şi de bombardarea unor zone locuite de civili şi aflate în apropiere de linia frontului. În ultimele săptămâni, au fost încheiate trei armistiţii, mediate de Rusia, Franţa şi apoi SUA.

Însă luptele au continuat, iar armata azeră a silit-o pe cea armeană să se retragă din zeci de localităţi aflate în jurul Carabahului de Munte. Potrivit experţilor militari, în prezent, armata azeră e aproape de a încercui Carabahul de Munte şi de a pune stăpânire pe această zonă, care-i aparţine, potrivit actelor internaţionale. Nici Azerbaidjanul, nici Armenia, nu dezvăluie numărul morţilor şi răniţilor în rândul militarilor.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat însă săptămâna trecută că în conflictul din ultima lună, ar fi murit aproape 5 mii de militari din amblele tabere.
Similare
RECOMANDĂRI