Zeci de elevi, instruiţi de salvatori şi pompieri privind bazele securităţii vieţii
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Zeci de elevi, instruiţi de salvatori şi pompieri privind bazele securităţii vieţii

Angajaţii IGSU au instruit peste 330 de elevi din R. Moldova privind bazele securităţii vieţii. Activităţile de prevenire au avut loc în perioada 04-08 octombrie 2021 în şcoli şi licee din raioanele Făleşti, Ştefan Vodă, Căuşeni, Vulcăneşti, Cantemir, Ceadâr-Lunga şi municipiul Chişinău. 

Salvatorii au îndrumat copiii la comportament corect în diverse situaţii de urgenţă precum şi au organizat ateliere de lucru în domeniul prevenirii incendiilor, primul ajutor calificat, comportamentul corect în preajma bazinelor acvatice, dar şi informaţii utile la capitolul respectării regulamentului de circulaţie rutieră.

Elevii au făcut cunoştinţă cu tehnica pompierilor din dotare, dar şi au participat la mai multe ateliere interactive organizate de specialiştii Inspectoratului. Totodată, copiii au primit pliante informative din partea IGSU despre regulile de circulaţie şi cele antiincendiare, precum şi  despre riscul infectării cu virusul COVID-19 şi măsurile de protecţie personală care trebuie să fie respectate pe timp de pandemie.

Conform IGSU, de la începutul„Campaniei de prevenire a riscurilor pe înţelesul copiilor”, au fost instruiţi 3737 de elevi, precum şi 381 cadre didactice din cadrul a 24 instituţii de învăţământ din R. Moldova. Campania de prevenire a riscului pe înţelesul copiilor se va desfăşura până pe 15 octombrie 2021 având drept scop pregătirea tinerii generaţii în domeniul protecţiei civile.
Similare
RECOMANDĂRI