Zeci de transportatori de mărfuri şi persoane, amendaţi. Unii şoferi au rămas fără dreptul de a utiliza vehiculele
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Zeci de transportatori de mărfuri şi persoane, amendaţi. Unii şoferi au rămas fără dreptul de a utiliza vehiculele

În perioada 1 – 7 februarie, inspectorii Agenţiei au continuat acţiunile de prevenire şi combatere a transportului ilicit de mărfuri şi persoane în trafic naţional şi internaţional. Astfel, în cadrul acţiunilor de monitorizare şi control organizate în mun. Chişinău, Hînceşti, Bălţi, Comrat, Orhei, Făleşti, Basarabeasca, Căuşeni, Cahul, Anenii Noi, Ialoveni, Cimişlia, Soroca, Criuleni, Donduşeni, Edineţ, Şoldăneşti, etc., precum şi pe traseele de legătură cu punctele de traversare a frontierei de stat Leuşeni, Tudora, Costeşti, Cahul, Otaci şi Giurgiuleşti, au fost aplicate sancţiuni prin întocmirea a 102 procese verbale cu privire la contravenţie, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri şi colete.

Pentru 28 conducători auto a fost aplicată şi măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravenţional.

De asemenea, în cadrul controalelor planificate/inopinate, trei operatori de transport rutier s-au ales cu amendă în mărime de 600 u.c., ceea ce constituie 30 000 lei, pentru ignorarea prevederilor stabilite de Codul Transporturilor Rutiere.

De la începutul anului 2021 şi până la data 07 februarie curent, pentru transportarea ilicită contra cost de persoane, mărfuri şi colete şi/sau prestarea serviciilor contra cost în lipsa înregistrării în Registrul Operatorilor de Transport Rutier şi/sau prestarea serviciilor contra cost cu admiterea încălcărilor prevăzute de norma legală, de către inspectorii Agenţiei au fost întocmite 399 procese-verbale cu privire la contravenţie, cu aplicarea pentru 101 conducători auto a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, în conformitate cu prevederile art. 439 indice(1) al Codului Contravenţional şi aplicate amenzi contravenţionale în mărime de 29 086 u.c., fiind achitaţi în bugetul de stat 478 415 lei.

ANTA atenţionează toţi conducătorii auto antrenaţi în efectuarea operaţiunilor de transport, precum şi operatorii de transport rutier, să se conformeze prevederilor Codului Transporturilor Rutiere,  pentru a oferi consumatorilor servicii de calitate, siguranţă şi confort.
 
Similare
RECOMANDĂRI