Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

100 de zile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Halterofilii basarabeni, în pregătiri pentru marele turneu, ce va avea loc în perioada 23 iulie – 8 august

Au mai rămas 100 de zile până la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Reveniţi zilele trecute cu 6 medalii de la Campionatul European, halterofilii basarabeni, au intrat direct în pregătiri pentru marele turneu, care va avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

Marin Robu e proaspăt vicecampion european în categoria de 73 de kilograme, iar datorită acestui rezultat se va califica la Olimpiada din vara acestui an. Până atunci, sportivul de 21 de ani va participa la Campionatul Mondial de tineret, care a fost amânat anul trecut şi se va desfăşura luna viitoare.

MARIN ROBU, halterofil: ”Din cauza pandemiei care a început anul trecut nu am putut participa la juniori şi va trebui să particip anul acesta. Chiar dacă nu mi se va acorda medalie, mi se va acorda punctaj pentru Jocurile Olimpice. Sperăm să ajungem acolo şi ne vom strădui, vom munci foarte mult pentru asta şi vom da tot ce putem”.

Vicecampioană europeană a devenit şi Elena Cîlcic, în categoria de 87 kilograme. În urma aceste performanţe, sportiva din Comrat are mari şanse să se califice la Jocurile Olimpice.

ELENA CÎLCIC, halterofil: ”Scopul în sine a fost să obţin calificarea la Jocurile Olimpice, pentru asta ne-am şi pregătit intens şi vom continua în acelaşi ritm. Important e să nu avem traume”.

Daniel Lungu este un alt sportiv, care s-a remarcat la Campionatul European de la Moscova. El a obţinut medalia de aur la proba smuls în categoria de 55 kg, dar nu a prins podiumul "la aruncat" şi s-a clasat pe locul 5 la total.

DANIEL LUNGU, halterofil: ”Este un rezultat foarte importatant în cariera mea, deoarece este un campionat pe maturi şi o medlaie la acest campionat este un pas înainte în cariera mea pe viitor. A fost greu pentru că este înainte de Jocurile Olimpice, pentru că toţi concurenţii au fost bine pregătiţi. MUSCA Sunt în calificări, dar ratingul o să arate cine o să plece”.

Antrenorul lotului naţional de haltere, Sergiu Creţu este mulţumit de evoluţia discipolii săi la turneul European.

SERGIU CREŢU, antrenorul lotului naţional: ”Cred că până la sfârşitul lunii mai o să fie o claritate, dar luând în consideraţie rezultatele pe care li-au luat sportivii noştri la acest concurs, avem o speranţă foarte mare că ei s-au calificat”.

Până acum, Republica Moldova are 7 sportivi calificaţi la Olimpiada de la Tokyo. Este vorba de luptătoarea Anastasia Nichita, arcaşa Alexandra Mîrca, înotătoarea Tatiana Salcuţan şi atleţii Serghei Marghiev, Zalina Petrivskaia, Dimitriana Surdu şi Lilia Fisikovici.  
Similare
RECOMANDĂRI