Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

16 sportivi din Republica Moldova vor primi burse din partea Comitetului Internaţional Olimpic

16 sportivi din Republica Moldova vor primi burse din partea Comitetului Internaţional Olimpic pentru a se pregăti mai bine de Jocurile Olimpice de la Paris. Alţi trei atleţi vor beneficia de sprijin financiar din partea Comitetului Naţional Olimpic de la Chişinău.

Olimpicii basarabeni vor încasa lunar între 350 şi 600 de dolari în fucţie de valoarea fiecăruia dintre ei. Aceştia vor beneficia de bursă până în luna august a anului 2024 când încep Jocurile Olimpice de la Paris.

DANIELA COCIU, canotoare: „Este foarte important pentru că noi toată bursa aceasta o folosim pentru pregătire: în suplimente şi în refacere foarte mult.”

MARIN ROBU, halterofil: „Este un ajutor binevenit. Ne bucurăm că ne susţine până la Jocurile de la Paris. Vom face tot posibilul ca din aceşti bani care ni se dau să facem o pregătire mai bună.”

Cei 16 sportivi care vor beneficia de bursă din partea Comitetului Internaţional Olimpic reprezintă 8 genuri de sport. Ei sunt în mare parte cei care au reprezentat Republica Moldova la precedenta ediţie a Jocurilor Olimpice şi au şanse mari să se califice şi la Olimpiada de la Paris.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte, Comitetul Naţional Olimpic: „De obicei se solicită să fie 5-6 bursieri câte 1500 de dolari, deoarece avem mai mulţi sportivi în primii 10 şi am luat o decizie ca să lărgim. Într-o discuţie cu federaţia am ajuns la concluia că vom aloca aceşti bani la 16 sportivi.”

Alţi 3 sportivi basarabeni vor beneficia de o bursă din partea Comitetului Naţional Olimpic. Este vorba despre atleta Zalina Marghieva, judocanul Denis Vieru şi canotorul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Tokyo.

SERGHEI TARNOVSCHI, canotor: „Putem folosi banii pentru echipament, pentru inventar sportiv, pentru recuperare. E ceea de ce avem nevoie pentru a obţine un rezultat cât mai bun.”

Jocurile Olimpice de Vară vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie – 11 august 2024.  
Similare
RECOMANDĂRI