246 de participanţi la Turneul de tenis de masă „Confucius 2018”
Sursa foto:gepexpark.ro Vizualizari:

246 de participanţi la Turneul de tenis de masă „Confucius 2018”

Turneul de tenis de masă „Confucius 2018” s-a desfăşurat la Chişinău în perioada 29-30 septembrie. La competiţie au participat 246 de sportivi din China, Ucraina, Belarus şi Republica Moldova.

Competiţia din anul curent s-a derulat la patru categorii de vârstă. La prima, cea mai competitivă, până la 39 de ani, pe primul loc s-a situat maestrul internaţional Ana Fârladanscaia din Odesa (Ucraina), care a reuşit să-i devanseze, surprinzător pentru mulţi experţi prezenţi la turneu, pe maeştrii sportului Victor Câssa (Comrat) şi Denis Ţerna (Dubăsari).

Categoria de vârstă 40-49 de ani l-a desemnat câştigător pe Igor Romanenco din Tighina. În concursul rezervat jucătorilor în vârstă până la 59 de ani a învins Alexandru Fomin din Tiraspol, care l-a depăşit în meciul decisiv pentru întâietate pe maestrul internaţional Vladimir Semipeadnâi (Chişinău). La categoria veterani 60-69 de ani, maestrul sportului Grigore Crainiucov din Tiraspol a obţinut primul loc. În aceeaşi categorie a concurat şi Gheorghe Eremia din Chişinău, în vârstă de 75 de ani, premiant la diferite turnee internaţionale. „De data aceasta concurenţa a fost foarte mare şi nu am reuşit să mă calific în finală”, a menţionat el.

La festivitatea de inaugurare a turneului a fost prezent şi a rostit o alocuţiune Ambasadorul Plenipotenţiar şi Extraordinar al Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Premianţii concursurilor pe categorii de vârstă au fost remuneraţi cu 500, 400 şi 300 de lei, scrie Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI