A doua victorie la Olimpiada Mondială obţinută de lotul naţional de şah masculin din R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A doua victorie la Olimpiada Mondială obţinută de lotul naţional de şah masculin din R. Moldova

Lotul naţional de şah masculin a obţinut ieri a doua victorie la Olimpiada Mondială, concursul pe echipe, care se desfăşoară la Batumi, Georgia.

Jucătorii din Republica Moldova au învins cu scorul 2,5-1,5 reprezentativa Macedoniei. În prima rundă a turneului ei au surclasat cu 3,5-0,5 selecţionata Coreei de Sud. Din componenţa echipei R. Moldova fac parte marii maeştri internaţionali Viorel Iordăchescu, Viorel Bologan, Dumitru Svetuşchin, Vladimir Hamiţevici şi maestrul internaţional Nichita Morozov. Cel mai înalt coeficient ELO dintre ei, 2591 de puncte, îl are Viorel Iordăchescu.

Lotul feminin a învins în prima rundă echipa Namibiei cu scorul 4-0 şi a cedat în turul doi cu 1-3 formaţiei Canadei. Selecţionata R. Moldova este alcătuită din cinci sportive: Diana Baciu, Svetlana Petrenco, Olga Hâncu, Elena Pârţac şi Paula-Alexandra Gîtu. Lidera ei, maestra internaţională Diana Baciu, legitimată la un club din Germania, are coeficientul ELO egal cu 2226 puncte.

Jucătoarea din R. Moldova cu cel mai înalt coeficient ELO, 2394 puncte, marea maestră internaţională Irina Bulmaga din Chişinău, este numărul unu în echipa României. Ea este legitimată la clubul Politehnica Iaşi.

Lotul feminin a început competiţia de pe locul 46. La Olimpiadă participă în concursul feminin 151 de selecţionate. Echipa masculină a luat startul la campionat de pe locul 30. Turneul aflat la a 43-a ediţie a reunit 179 de formaţii. Clasamentul final va fi stabilit după disputarea a 11 runde, scrie Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI