Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A împlinit abia 15 ani, dar a reuşit deja să devină vedetă în campionatul Republicii Moldova de futsal

A împlinit abia 15 ani, dar a reuşit deja să devină vedetă în campionatul Republicii Moldova de futsal. E vorba de Alex Tumuruc din raionul Floreşti - cel mai tânăr fotbalist basarabean dintre cei care joacă sau au jucat vreodată la un asemena nivel. A debutat pentru echipa FC Balkan la doar 14 ani şi în scurt timp a fost convocat la naţionala de tineret. Este unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din fotbalul basarabean, iar visul său este să ajungă la naţionala mare de fotbal.

La 14 ani, Alex Tumuruc a stabilit un triplu record: a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Diviziei Naţionale la fotbal în sală, cel mai tânăr sportiv din lotul naţionalei de tineret şi cel mai tânăr marcator din istoria campionatului.

ALEX TUMURUC, fotbalist FC Balkan: „Un lucru foarte important pentru mine. Sunt foarte bucuros că sunt acel jucător cel mai tânăr şi primul care a marcat acest gol, sunt foarte bucuros pentru acest lucru care l-am putut face”.

GHEORGHE APOSTOL, preşedinte FC Balkan: „Este întotdeauna plăcut să te asociezi cu locul 1. Chiar dacă este primul cel mai tânăr jucător, sau primul care a marcat primul gol la vârsta pe care o are. În primul rând, asta înseamna o speranţă în dezvoltarea futsalului pe viitor, asta înseamnă sânge proaspăt în tot ce înseamnă sportul nostru preferat”.

Alex Tumuruc combină fotbalul cu futsalul şi face câte două antrenamente pe zi. El evoluează pentru formaţia Atletic Străşeni, iar la futsal joacă pentru echipa FC Balkan Pharmaceuticals.

ALEX TUMURUC, fotbalist FC Balkan: „Pot să spun că e mai dur, trebuie să dai mai repede pas, să te mişti mai repede. Când joci la copii te mişti mai încet. Eşti mai relaxat? Da, da. MUSCA Este greu pentru mine, chiar este foarte greu, dar cu încetul cred că vor progresa şi voi juca la un nivel foarte înalt”.

În acest an, Alex a fost convocat la naţionala de futsal Under 19, dar visul său este să repete această performanţă şi în fotbalul mare.  

ALEX TUMURUC, fotbalist FC Balkan: „Planul meu a fost şi este să ajung în fotbalul mare la naţională, dar am ajuns la futsal şi cred că vo ajunge şi acolo”.

Alex Tumuruc este originar din oraşul Floreşti, dar în prezent locuieşte în municipiul Străşeni.
 
Similare
RECOMANDĂRI