Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alegeri cu scandal la FMF. Leonid Oleinicenco a fost reales astăzi în funcţia de preşedinte al federaţiei

Alegeri cu scandal la Federaţia Moldovenească de Fotbal. Leonid Oleinicenco a fost reales astăzi în funcţia de preşedinte al federaţiei, fiind singurul candidat admis la concurs. Radu Rebeja a avut dosarul de candidatură respins din cauza unor nereguli, iar azi a protestat alături de susţinătorii săi în faţa complexului sportiv din comuna Ciorescu, acolo unde au avut loc alegerile.

Înainte de începere evenimentului, mai mulţi susţinători ai fostului internaţional Radu Rebeja s-au luat la ceartă cu funcţionarii federaţiei.

Protestatarii s-au înfuriat şi mai tare după ce lui Radu Rebeja şi Serghei Chisiliov, unul dintrei membrii cu drept de vot, nu li s-a permis intrarea la congres.

„Dânşii merg aşa cum şi-au planificat jumătate de an în urmă: să fie doar un candidat să nu accepte pe nimeni în sală, membrii afiliaţi nu sunt acceptaţi, sunt daţi afară”, a spus Radu Rebeja.

„Eu cred că cu câţi mai mulţi candidaţi, cu atât mai bine, ca să fie democraţie în ţară”, a spus VEACESLAV MANOLACHI, rector, Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport.

În cele din urmă, Rebeja şi Chiseliov au fost lăsaţi să participe la congres, iar protestatarii au cerut şi acces liber pentru presă. Conducerea FMF a anunţat că din cauza pandemiei, mass-media nu are acces la eveniment.

Leonid Oleinicenco a fost votat de 104 din cei 111 delegaţi ai congresului şi a fost reales preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal pentru următorii 4 ani. El a oferit un scurt interviu serviciului de presă al FMF, dar fără să răspundă la acuzaţiile protestatarilor.

„Vom depune întreaga străduinţă si implementăm cu succes probabil de dezvoltare al fotbalului în Republica Moldova, strategiei noastre de dezvoltare aprobată de congresul actual, pentru următorii 4 ani”, a spus LEONID OLEINICENCO, preşedinte FMF.

O replică a dat însă preşedintele clubului Speranţa Nisporeni.

„Sunt 118 cluburi, asociaţii care aveau drept de vot şi 104 erau pentru Oleinicenco. Era clar că lui Rebeja nu-i ajungeau voturi. MUSCA Am avut impresia că toată campania electorală Rebeja a făcuto pe murdărie şi asta nu face cinste nimănui”, a spus PETRU EFROS, preşedinte, Speranţa Nisporeni.

Leonid Oleinicenco a fost singurul candidat pentru şefia FMF. A prezentat 104  semnături de susţinere din cele 118 posibile ale membrilor afiliaţi. Pentru a putea candida, orice pretendent avea nevoie de cel puţin 20 de atfel de semnături. Conform federatiei, Radu Rebeja nu a avut.
Similare
RECOMANDĂRI