Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alexandrin Guţu, după ce a obţinut medalia de bronz la Cupa Mondială de la Belgrad: „Nu m-am aşteptat, dar am fost bine pregătit”

Rezultat răsunător pentru Republica Moldova la lupte greco-romane. La doar 17 ani, atletul basarabean, Alexandrin Guţu, a cucerit medalia de bronz la Cupa Mondială de la Belgrad printre seniori. Este şi primul succes al sportivilor din Republica Moldova la acest turneu.

În finala mică a categoriei de greutate de 77 de kilograme, elevul lui Roman Zgardan s-a impus dramatic în faţa ucraineanului Yasaf Zeynalov. După ce a fost condus cu 0 la 2 şi cu 2 la 4, Alexandrin Guţu a reuşit să revină incredibil datorită unui procedeu spectaculos şi s-a impus cu 6 la 4.

ALEXANDRIN GUŢU, medaliat cu bronz la Cupa Mondială: „Nu m-am aşteptat, dar am fost bine pregătit. Am muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel. Am sperat şi am fost cu gândul la podium şi mă bucur că am mers atât de bine precum mi-am plănuit. Mă motivează foarte mult să muncesc şi să ajung poate să obţin calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor”.

Este prima medalie cucerită de Alexandrin Guţu la un turneu de talie mondială printre seniori. Tânărul luptător basarabean, care va împlini 18 ani pe 21 decembrie, este deja campion olimpic la tineret. El a mai fost campion european şi mondial printre cadeţi. La Cupa Mondială de la Belgrad, alţi doi luptători au fost aproape de a cuceri medalii de bronz. E vorba de Artiom Deleanu şi Valentin Petic, care au luptat la categoria de greutate de 55 şi respectiv 72 de kilograme. Ambii au cedat însă în finala mică şi s-au clasat pe locul 5. În această seară, basarabeanul Mihai Bradu luptă pentru medalia de bronz la categoria de greutate de 82 de kilograme.
Similare
RECOMANDĂRI