Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anastasia Nichita a cucerit medalia de aur la Cupa Mondială

Succes remarcabil pentru lotul feminin de lupte al Republicii Moldova la Cupa Mondială de la Belgrad. Anastasia Nichita a cucerit aurul, iar Mariana Cherdivară Eşanu şi Irina Rîngaci au urcat pe treapta a doua a podiumului.

Anastasia Nichita a avut o prestaţie senzaţională în limitele categoriei de greutate de 57 kg. Eleva lui Tudor Cârlan, a trecut pe rând de italianca Arianna Carieri, turcoaica Mehlika Ozturk, iar în finală a învinso pe indianca Anshu, scor 5 la 1.

Aceasta este a 16-a medalie din cariera Anastasiei Nichita, dintre care 7 de aur. Sportiva în vârstă de 21 de ani a mai urcat pe prima treaptă a podiumului la Europenele de cadeţi şi tineret, la Mondialul de tineret şi Campionatul European de seniori.

La Cupa Mondială de la Belgrad, la un pas de medalia de aur a fost şi Mariana Cherdivară Eşanu, în categoria 59 de kg. Sportiva din Călăraşi a cedat la limită în finală, scor 1 -  2, în faţa Svetlanei Lipatova, din Rusia.

Cu medalia de argint s-a ales şi Irina Rângaci. Basarabeanca a fost învinsă în finală categoriei 65 de kg, de ucraineanca Tetiana Rizhko.

În această seară, în finala mare, va lupta şi luptătorul de stil liber Georgii Rubaev din Găgăuzia. Acesta îl va înfrunta pe rusul Alikhan Zhabrailov, în categoria 92 de kg.


 
Similare
RECOMANDĂRI