Andrei Puţuntică s-a calificat pe tabloul principal al Europenelor de tenis de masă U-21
Sursa foto:Moldpres Vizualizari:

Andrei Puţuntică s-a calificat pe tabloul principal al Europenelor de tenis de masă U-21

Andrei Puţuntică a promovat vineri la două probe pe tabloul principal al Campionatului European Under-21 la tenis de masă, care se desfăşoară la Varazdin (Croaţia)..

El s-a calificat în actul decisiv al turneului la individual masculin după şase victorii repurtate în meciurile disputate cu Lev Katsman (Rusia, 4-1), Filip Radovic (Muntenegru, 4-0), Daniel Orac (Slovacia, 4-0), Joan Masip (Spania, 4-0), Rareş Sipoş (România, 4-1), Lars Posch (Elveţia, 4-0), transmite MOLDPRES.

Andrei Puţuntică va juca în şaisprezecimile de finală cu Jules Rolland (Franţa).

La dublu masculin, el îi va înfrunta în după amiaza zilei în partida semifinală, împreună cu cehul Jiri Martinko, pe belgienii Florian Cnudde şi Laurens Devos.

Competiţia se desfăşoară pentru a patra oară şi i-a reunit pe cei mai buni 52 jucători de pe continent. Ediţiile anterioare au avut loc la Soci (Rusia, 2017), Minsk (Belarus, 2018), Gondomar (Portugalia, 2019). 

Andrei Puţuntică este originar din Călăraşi, triplu campion naţional de seniori, elev al Antrenorului Emerit Vladimir Semipeadnîi. Evoluează în campionatul Germaniei. El este câştigător al turneului World Cadet Challenge la dublu masculin şi medaliat cu argint în concursul pe echipe, ocupant al locului trei la Campionatul European de juniori la dublu masculin (Under 18). La ediţiile precedente ale Campionatelor Europene Under-21 s-a situat pe locurile cinci.

Similare
RECOMANDĂRI