Anunţ oficial. Mihaela Buzărnescu s-a retras de la US Open. Prima reacţie a sportivei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anunţ oficial. Mihaela Buzărnescu s-a retras de la US Open. Prima reacţie a sportivei

Mihaela Buzărnescu s-a retras de la US Open. Sportiva noastră nu s-a putut recupera la timp, după accidentarea din timpul meciului cu Elina Svitolina, de la Montreal. Ocupanta locului 21 WTA urma să joace cu cehoaica Marketa Vondrousova, dar a ales să nu rişte nimic. În locul ei, în prima rundă va evolua Mona Barthel. 

"Am decis să nu joc, e mai bine! A fost o decizie grea, dar e spre binele meu şi pentru sănătatea mea", a fost prima reacţie a sportivei noastre, pentru Pro Sport. 

Mihaela Buzărnescu a jucat o singură dată pe tabloul principal de la US Open, anul trecut, când a fost eliminată din primul tur de daneza Caroline Wozniacki, actualul loc 2 WTA.

"Mihaela se simte mai bine, dar decizia finală o va lua marţi, în funcţie de starea fizică a gleznei", a declarat tatăl jucătoarei noastre, Mihai Buzărnescu, pentru ziare.com, luni.

Chiar dacă nu va evolua niciun minut la US Open, "Miki" va fi premiată de organizatori: va primi 27.000 de dolari (23.000 de euro), jumătate din suma acordată pentru prezenţa în turul 1 de la US Open.

În cazul în care s-ar fi retras din timpul turneului, Buzărnescu ar fi primit o amendă consistentă din partea organizatorilor. De asta au avut parte Mischa Zverev, care a fost sancţionat cu 45.000 de dolari pentru că a abandonat la Australian Open, şi Peter Gojowczyk, care a fost amendat cu 25.000 de euro pentru retragerea din primul tur de la Roland Garros.

Similare
RECOMANDĂRI