Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aproape jumătate dintre cei care practică regulat activităţi fizice au peste 50 de ani

Doar patru din zece cetăţeni din Republica Moldova practică în mod regulat o activitate sportivă, cu mult sub media europeană. Datele au fost obţinute în urma unui sondaj de opinie, iar specialiştii spun că, faţă de 2015, numărul persoanelor inactive a scăzut considerabil.

Stilul de viaţa sănătos începe să aibă tot mai mulţi adepţi în Republica Moldova. Potrivit sondajului realizat de Magenta Consulting, 80 la sută dintre cei care practică sportul spun că o fac pentru că se simt bine şi vor să fie sănătoşi. 20% dintre cetăţenii basarabeni fac mişcare din plăcere sau ca hobby şi doar 6% - pentru că vor să slăbească.

Studiul arată că 2 din 10 cetăţeni din Republica Moldova fac sport în fiecare zi şi 11% o dată pe săptămână. Aproape jumătate dintre cei care practică regulat activităţi fizice au peste 50 de ani.

Vremea bună oferă mai multe posibilităţi de mişcare.

În topul celor mai practicate activităţi sportive sunt gimnastica, alergările, plimbările şi fotbalul. Sondajul Magenta Consulting a fost realizat pe un eşantion de 635 de persoane, cu vârste între 18 şi 70 de ani. Marja de eroare este de plus, minus 4%.

Similare
RECOMANDĂRI