Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mîrca vor fi port drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Arcaşii Dan Olaru şi Alexandra Mîrca vor fi port drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cei doi sportivi vor participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice şi vor face echipă la proba de dublu mixt.

Arcaşul Dan Olaru a îndeplinit norma de calificare la un turneu organizat la Paris.

SINCRON DAN OLARU, arcaş: A fost ultimul turneu şi a fost destul de greu emoţional. De data aceasta calificarea la Jocurile Olimpice a fost mai difcilă de cât prima dată. Deja îneţelegeam pentru ce tragi, unde vrei să te califici.

 IRINA CECANOVA, antrenor: Dacă ambii sportivi obţin acelaşi număr de puncte, atunci se mai trage o dată. La Dan, aşa s-a întâmplat, o singură tragere urma să decidă dacă va ajunge sau nu la Jocurile Olimpice. Toţi deja au încheiat faza optimilor şi era deja clar cine s-a calificat şi cine nu, dar el mai avea de executat această tragere decisivă.

 Dan Olaru a câştigat în cele din urmă duelul din optimi şi s-a calificat la Jocurile Olimpice. La Tokyo va merge şi Alexandra Mîrca, care a obţinut calificarea în urmă cu doi ani.

SINCRON ALEXANDRA MÎRCA, arcaşă: Atunci a fost greu, acum, pur şi simplu gândurile au fost în altă parte. Mă gândeam la copilul meu când trăgeam şi nu am fost aşa stresată. Pot spune că, pentru mine, această calificare a fost obţinută puţin mai uşor ca la Rio.

 Alexandra şi Dan vor participa şi în proba de dublu mixt, o premieră la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

SINCRON IRINA CECANOVA, antrenor: Dacă Dan nu s-ar fi calificat acum, în ultimul moment, atunci nu am fi avut reprezentaţi la proba de dublu mixt.  Faptul că sportivii noştri s-au calificat la Jocurile Olimpice este un mare succes pentru ţara noastră. Pentru că resursele şi condiţiile de care dispunem, nu sunt tocmai la fel ca în alte state. Să vă spun că aştept de la ei primele trei locuri – nu, dar eu vreau ca ei să aibă o evoluţie bună.

 Sportivii basarabeni clasaţi în primii 8 la Jocurile Olimpice vor primi premii din partea statului. Pentru aur, se acordă 3 milioane de lei, pentru argint - 2 milioane şi 600 de mii, iar pentru medalia de bronz  - două milioane. Şi deţinătorii locurilor 4 şi 5 vor încasa câte 600 de mii de lei, iar cei care se vor clasa pe poziţiiile 7 şi 8 vor primi câte 300 şi respectiv 200 de mii de lei. Republica Moldova are 15 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice.

 
 PREMII LA JOCURILE OLIMPICE  
medalia de aur - 3 000 000 lei
medalia de argint – 2 600 000 lei
medalia de bronz - 2 000 000
locul IV şi V – 600 000 lei
locul VII – 300 000 lei
locul VIII – 200 000 lei
 
Similare
RECOMANDĂRI