Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Astăzi, în Republica Moldova şi în întreaga lume este sărbătorită Ziua Olimpică

Astăzi în Republica Moldova şi în întreaga lume este sărbătorită Ziua Olimpică. Cu această ocazie, sportivii basarabeni au defilat, simbolic, cu Torţa Olimpică în mână, dar numai în preajma sediului Comitetului olimpic şi sportiv, din cauza pandemiei de coronavirus. Aceasta a ajuns la Chişinău acum 40 de ani, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Moscova din 1980.

Ziua Olimpică, marcată anual pe 23 iunie, a fost instituită de Comitetul Internaţional Olimpic în ianuarie 1948, în cinstea zilei renaşterii Jocurilor Olimpice, din 1894. Aceasta este sărbătorită tradiţional şi în Republica Moldova. Cu această ocazie, preşedintele Comitului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi le-a transmis sportivilor basarabeni un mesaj de felicitare.

„Dragi prieteni, astăzi, sportivii din Republica Moldova au nevoie de cuvinte de susţinere şi încurajare mai mult ca niciodată. Toate gândurile lor sunt îndreptate către Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au fost amânate pentru anul 2021. Astfel, drumul către Tokyo s-a dovedit a fi foarte imprevizibil şi complicat. Este important ca lupta, efortul, dedicaţia şi sacrificiul sportivilor noştri să fie susţinute de încurajarea întregii naţiuni. Împreună spre succesul olimpic!”, a spus Nicolae Juravschi .

Republica Moldova are, până în prezent, şapte sportivi calificaţi la Olimpiada de la Tokyo. Este vorba despre atleţii Zalina Petrivskaia, Serghei Marghiev, Dimitriana Surdu şi Lilia Fisikovici şi de arcaşa Alexandra Mîrca, înotătoarea Tatiana Salcuţan şi luptătoarea Anastasia Nichita.
Similare
RECOMANDĂRI