Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atleta Alexandra Emilianov va reprezenta, în premieră, Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de aruncare a discului

Atleta Alexandra Emilianov a obţinut cota olimpică, pe ultima sută de metri, şi va reprezenta, în premieră, Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de aruncare a discului.

Aruncătoarea de disc Alexandra Emilianov s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a reuşit o aruncare de 64 de metri şi 40 de centimetri la Festivalul Atletic de la Kiev. Ea a depăşit cu un metru baremul de calificare.

SINCRON ALEXANDRA EMILIANOV, atletă: Am avut mari emoţii când am îndeplinit baremul de calificare, pentru că era ultima şansă de a ajunge la Jocurile Olimpice. Poziţia din clasament nu-mi asigura participarea la Tokyo. Eu de mult nu am aruncat aşa de departe. Poate m-a ajutat faptul că părinţii erau cu mine şi m-au susţinut. Tata a zis: în sfârşit, bravo!

 La doar 21 de ani, Alexandra Emilianov are un palmares de invidiat. Este campioana europeană şi dublă campioană mondială la junior. Alexandra este fiica cunoscutului atlet Ivan Emilianov, care a fost la 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice şi deţine recordul de participari printre sportivii basarabeni.

  ALEXANDRA EMILIANOV, atletă: Eu încerc să realizez ceea ce nu a reuşit tatăl meu. I-am călcat pe urme şi el spune că eu trebuie să fac ceea ce nu a reuşit el. Tata a fost la 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice, eu nu ştiu dacă voi reuşi această performanţă, dar el mereu mă susţine.

  Alexandra Emilianov trăieşte în Statele Unite. Se antrenează acolo de trei ani şi îşi face studiile în domeniul IT. Infrastructura sportivă de acolo nu se compară cu cea din Republica Moldova.

  ALEXANDRA EMILIANOV, atletă: Noi ca să ne pregătim corespunzător avem nevoie de un stadion bun, dar la noi cercul de unde aruncam a rămas încă de pe vremea când tata se antrena şi a turnat ciment acolo şi poftim vouă cerc.

 La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alexandra Emilianov îşi propune să fie în primele 8 cele mai bune aruncătoare din lume. Competiţia din această vară se va desfăşura în perioada 23 iulie – 8 august şi va fi transmisă în direct de TVR MOLDOVA.
 
Similare
RECOMANDĂRI