Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Atletul Andrian Mardare speră într-o evoluţie bună la Tokyo

Are aproape 26 de ani şi va participa pentru prima data la Jocurile Olimpice. Atletul Andrian Mardare speră într-o evoluţie bună la Tokyo, după ce în 2012 şi 2016 a ratat calificările la jocurile olimpice. El crede că sportivii basarabeni ar avea mai multe şanse la medalii, dacă statul ar crea condiţii mai bune de antrenament.

Andrian Mardare a obţinut cota de participare la Jocurile Olimpice pe ultima sută de metri, după ce, luna trecută, a cucerit medalia de argint la Cupa Europei, în proba de aruncare a suliţei.

ANDRIAN MARDARE, atlet: „La Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012 aveam prea puţin timp, fiindcă eu am început să lucrăm cu domnul antrenor în 2009 şi este foarte greu în 3 ani să scoţi rezultate de peste 80 de metri. În 2016, oricum nu am reuşit, erau 83 de metri calificarea noi am avut 78  şi nu am reuşit să îndeplinim. Cel mai greu este etapa de calificare, acolo vedem cum se aranjează cărţile”.

VALERIU LUNGU, antrenor: „Nu vreau să vorbim despre medalii, noi ştim ce putem şi să ne ajute Domnul să participăm cum am făcuto tot timpul”.  

Statele care investesc în sport au şi multe rezultate în competiţii. Şi sportivii din Republica Moldova ar avea şanse mai mari la medalii în competiţiile internaţionale dacă s-ar bucura de mai mult respect din partea autorităţilor.

VALERIU LUNGU, antrenor: „La Campionatul Balcanic, să fii cel mai bun sportiv din atletism din 22 de ţări şi să nu primeşti bursă la noi în stat, asta este dezastru”.

Republica Moldova are doar 13 sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi riscă să aibă, la această ediţie, cei mai puţini participanţi din toată istoria participărilor.

ANDRIAN MARDARE, atlet: „Cel mai amre lucru care mă nelinnişteşte şi pe mine şi pe antrenorul meu este abordarea ţării faţă de sportive, fiindcă să fim sinceri, sântem o ţară independent deja de 30 de ani, dar nu avem o bază unde să ne putem pregăti”.

Andrian Mardare are în palmares mai multe rezultate importante la turneele internaţionale. Este Campion European la Under 23, Campion la Universiada Mondială, Campion Balcanic şi medaliat cu argint în acest an la Cupa Europei.
Similare
RECOMANDĂRI