Aur pentru Republica Moldova la gimnastică ritmică
Sursa foto:voceabasarabiei.md Vizualizari:

Aur pentru Republica Moldova la gimnastică ritmică

Gimnastele Republicii Moldova au cucerit mai multe medalii de aur la un turneu internaţional, care se desfăşoară în oraşul Plovdiv, din Bulgaria.

La competiţie participă peste 200 de gimnaste din mai multe ţări europene. Republica Moldova este reprezentată de echipa Şcolii Sportive a Rezervelor Olimpice din Chişinău, formată din 15 sportive. Fetele au avut o prestaţie bună, atât la exerciţiul individual, cât şi la cel de grup şi au reuşit să obţină cele mai bune rezultate.

Acest succes vine la nici două săptămâni, după ce echipa R. Moldova a cucerit podiumul la o altă competiţie internaţională, care s-a desfăşurat la Sarajevo, Bosnia Herţegovina. Atunci, sportivele din R. Moldova au obţinut zece medalii de aur, plasându-se în fruntea celor 12 ţări participante.

Gimnastica ritmică este o ramură a gimnasticii exclusiv feminină şi a devenit probă olimpică în 1984. Exerciţiile se desfăşoară pe muzică, cu sau fără obiect. Printre accesorille specifice acestui tip de sport se numără măciucile, panglica, coarda, mingea şi cercul, scrie voceabasarabiei.md.

Similare
RECOMANDĂRI