Belarus sfidează pandemia de coronavirus şi porneşte campionatul de fotbal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Belarus sfidează pandemia de coronavirus şi porneşte campionatul de fotbal

Noua ediţie a campionatului de fotbal din Belarus a debutat joi, la Minsk, sfidând pandemia de coronavirus care a bulversat sportul mondial, informează Agerpres, care citează Reuters.

În partida de deschidere, echipa Energetic BGU Minsk a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia BATE Borisov, iar imaginile transmise în direct de televiziune au arătat câteva sute de fani urmărind jocul din tribune.

Anterior, preşedintele Federaţiei de fotbal din Belarus, Vladimir Bazanov, a declarat pe site-ul oficial al forului pe care îl conduce că în ţara sa au fost înregistrate doar 51 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi nu există niciun motiv pentru amânarea startului sezonului.

"Din ce motiv ar trebui să nu începem? A fost declarată starea de urgenţă în ţara noastră? Nu este o situaţie critică. Aşa că am decis să începem campionatul în timp util. Astăzi", a afirmat Bazanov.

Acesta a adăugat ca nu are rost să împiedice accesul publicului, aşa cum au făcut-o anterior alte campionate, înainte de a suspenda definitiv meciurile. "Da, multe partide din Europa s-au disputat fără spectatori. Dar atât de mulţi fani se adună în jurul stadionului încât nu are sens să închidem jocul", a precizat preşedintele Federaţiei din Belarus, adăugând că el însuşi va asista la mai multe meciuri.

În cea de-a doua partidă programată joi în etapa inaugurală a campionatului din Belarus, Torpedo BeIAZ Jodino a învins în deplasare, cu 1-0, formaţia Şahtior Soligorsk. Celelalte meciuri se vor disputa vineri, sâmbătă şi duminică.

Similare
RECOMANDĂRI