Bianca Andreescu, povestea Cenuşăresei. "Cred că orice este posibil, la orice vârstă”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bianca Andreescu, povestea Cenuşăresei. "Cred că orice este posibil, la orice vârstă”

Jucătoarea de tenis de origine română Bianca Andreescu a uimit o lume întreagă după victoria senzaţională în finala turneului de la Indian Wells în faţa fostului lider mondial şi triplă campioană de Grand Slam, Angelique Kerber. La 18 ani, Bianca este prima jucătoare participantă cu wild card la turneu care devine campioană şi cea mai tânără, după Serena Williams în 1999.

Cu siguranţă, Bianca Andreescu nu a sosit în deşertul californian aşteptându-se să plece două săptămâni mai târziu cu unul dintre cele mai mari titluri din circuitul WTA, noteazăwww.wtatennis.com, într-un articol dedicat tinerei jucătoare.

Adolescenta de 18 ani a câştigat şapte meciuri în 12 zile, învingând inclusiv jucătoare din Top 10 şi foşti lideri WTA.

"Este incredibil ce am reuşit în ultimele două săptămâni. Nu am jucat niciodată un turneu atât de lung. A fost nemaipomenit să joc în faţa unui astfel de public la acest turneu incredibil, un adevărat al cincilea Grand Slam.  Să joc în faţa unor jucătoare de top este cu adevărat un vis devenit realitate."

Bianca spune că orice este posibil la orice vârstă şi dacă joci suficient de bine, experienţa nu contează atât de mult.

"A fost o cursă nebună, o adevărată poveste a Cenuşăresei. Naomi (Osaka, n.r) a reuşit asta anul trecut, iar acum, să am numele alături de cele ale unor campioane înseamnă totul pentru mine", a declarat tânăra sportivă la conferinţa de presă de după finală.

Bianca a urcat pe locul 24 în clasamentul WTA, după ce a început anul 2019 pe locul 152 în clasamentul mondial. În plus, în finala de la Indian Wells a obţinut a 28-a victorie din acest sezon, mai multe decât oricare altă jucătoare.

Este o ascensiune fulminantă, iar tânăra jucătoare a primit felicitări de la sportivi, antrenori, foşti tenismeni şi chiar de la premierul Canadei, Justin Trudeau, care a scris pe o pagină de socializare: "De la wild card la campioana Indian Wells - Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări, Bianca!"

Similare
RECOMANDĂRI