Boxerul Victor Carapcevschi, premiant al Campionatului Uniunii Europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Boxerul Victor Carapcevschi, premiant al Campionatului Uniunii Europene

Boxerul din Republica Moldova Victor Carapcevschi (75 kg) a devenit ieri premiant al Campionatului Uniunii Europene, care se desfăşoară la Valladolid (Spania), fiind al doilea membru al lotului naţional, după Dumitru Galagoţ, care va urca pe podiumul de premiere la finele competiţiei.

El şi-a asigurat, minimum, medalia de bronz, învingându-l clar în sferturile de finală ale turneului cu scorul 5-0 pe belgianul Lancelot Proton de la Shappele. Arbitrii care i-au acordat victoria în unanimitate au fost din Spania (doi), Franţa, Irlanda şi Bulgaria. Cu toate acestea, rivalul său a protestat la auzul deciziei, dar s-a conformat şi, potrivit regulamentului, şi-a felicitat partenerul de întrecere şi pe antrenorul său, Petru Caduc.

Anterior Victor Carapcevschi l-a învins cu 4-1 pe polonezul Bartosz Golebiewski. Adversarul său în semifinală va fi pe 17 noiembrie Andrej Csemez (Slovacia). În aceeaşi zi va lupta pentru a schimba bronzul pe argint şi coechipierul Dumitru Galagoţ (64 kg). Acesta va boxa cu Luke McCormack (Anglia).

La campionat au mai evoluat Dorin Bucşa (60 kg, care a suferit înfrângere în primul meci disputat), Vasile Belous (69 kg, o victorie şi înfrângere în sferturile de finală), Alexei Zavatin (plus 91 kg, eliminare din concurs în sferturile de finală).

Boxerii Republicii Moldova au debutat la Campionatul Uniunii Europene  în urmă cu patru ani, la Sofia (Bulgaria). Alexandru Râşcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg) au devenit atunci campioni, iar Dumitru Galagoţ, Vasile Belous, Victor Carapcevschi şi Victor Ialâmov (81 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. Cu aceste performanţe, lotul naţional a ocupat primul loc în clasamentul neoficial pe echipe.

Campionatul Uniunii Europene s-a desfăşurat în premieră în 2003 la Strasbourg (Franţa). Ediţia din anul curent este a noua. Ea se va încheia pe 19 noiembrie.

Similare
RECOMANDĂRI