Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campion pe două roţi. Povestea ciclistului basarabean Serghei Ţvetkov

După ce a cucerit Turul României, ciclistul basarabean Serghei Ţvetcov a revenit acasă într-o scurtă vacanţă. Despre succesele dar şi planurile de viitor ale campionului originar din Republica Moldova află din reportajul TVR MOLDOVA.

Serghei Ţvetcov a fost atras dintotdeauna de mersul pe bicicletă. A ales să se dedice în totalitate acestui sport. La început a fost un hobby dar acum e o meserie.

Din 2014, Serghei Ţvetcov evoluează sub drapelul României. In 2015, a participat a una dintre cele mai mari competiţii cicliste din lume, Turul Italiei.

Ţvtkov este campionul Republicii Moldova şi de două ori campion al României. În acest an, basarabeanul a câştigat Turul Coreei de Sud, cea mai mare performanţă din cariera sa.

Recent, Serghei a ocupat primul loc la Turul României. Cea de 51-a ediţie a acestei competiţii a fost dedicată Centenarului Marii Uniri şi s-a desfăşurat prin cele trei provincii istorice ale României. Sportivii au avut de parcurs cinci etape şi o distanţă totală de 718 km.

În prezent, basarabeanul este stabilit în Statele Unite ale Americii, acolo unde sportivul se pregăteşte pentru următoarele competiţii.
Similare
RECOMANDĂRI