Campionatul Mondial de Fotbal din 2026 va fi găzduit de trei ţări
Sursa foto:digisport.ro Vizualizari:

Campionatul Mondial de Fotbal din 2026 va fi găzduit de trei ţări

Campionatul Mondial de Fotbal din 2026 va fi găzduit de trei ţări, a anunţat Congresul FIFA, miercuri, la Moscova. Candidatura trio-ului SUA, Canada şi Mexic a fost desemnată câştigătoare. Dacă Mexic şi SUA au mai fost gazde pentru cea mai importantă competiţie fotbalistică din lume, pentru Canada este o premieră. Aceasta va fi prima ediţie de Campionat Mondial cu 48 de echipe.

Mexic a găzduit două ediţii de Campionat Mondial, cele din 1970, când Brazilia a câştigat Cupa Mondială şi 1986, ediţie la care Diego Armando Maradona a condus-o pe Argentina către al doilea titlu mondial din istorie.
 
SUA a găzduit Campionatul Mondial din 1994, ediţie la care naţionala României a ajuns până în sferturile de finală ale competiţiei, aceasta fiind cea mai bună performanţă din istorie a "tricolorilor" la o Cupă Mondială.
 
Canada a organizat Cupa Mondială de fotbal feminin din 2015.
 
Deşi va fi primul turneu final care se va desfăşura în trei ţări, cele mai multe meciuri vor avea loc în SUA. Din 80 de partide, 10 au loc în Canada, 10 în Mexic şi 60 în SUA. Finala este programată pe MetLife Stadium din New Jersey, fieful echipelor New York Giants şi New York Jets din NFL (liga profesionistă de fotbal american).
 
FIFA a votat ultima oară atribuirea Cupelor Mondiale în 2010, când fostul Comitet Executiv a încredinţat găzduirea ediţiei din 2018, Rusiei, respectiv ediţiei 2022, Qatarului.
 
Campionatul Mondial din Rusia începe joi, 14 iunie cu meciul de deschidere dintre ţara gazdă şi Arabia Saudită şi se încheie duminică, 15 iulie, cu marea finală. 32 de echipe vor lua startul în competiţia din Rusia, unde se vor disputa în total 64 de partide pentru a afla ce naţională va ridica trofeul.
Similare
RECOMANDĂRI