Campionatul naţional la box a desemnat câştigătorii
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Campionatul naţional la box a desemnat câştigătorii

Campionatul naţional la box, încheiat vineri, 20 decembrie, la sala polivalentă a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, a desemnat câştigătorii, relatează moldpres.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Nicolae Bunescu (52 kg, Bălţi), Dorin Bucşa (57 kg, Hânceşti), Alexandru Paraschiv (63 kg, Chişinău), Dumitru Galagoţ (69 kg, Grimăncăuţi-Bălţi), Andrei Vreme (75 kg, Chişinău), Andrei Chiriacov (81 kg, Tiraspol), Andrei Zaplitnâi (91 kg), Alexei Zavatin (plus 91 kg), ambii din Grimăncăuţi (Briceni).

Dumitru Galagoţ s-a transferat toamna trecută de la Grimăncăuţi la Bălţi şi a reprezentat ambele localităţi. În atare situaţie premiul oferit de federaţia naţională tuturor antrenorilor campionilor a fost înmânat fostului  tehnician Petru Caduc şi actualului, Alexandru Curoş. Federaţia a oferit prime şi tuturor finaliştilor.

Victoria care a stârnit cele mai mari replici, controverse şi huiduieli din partea celor prezenţi în sală a fost cea acordată lui Andrei Chiriacov în defavoarea lui Dumitru Coşciug (Grimăncăuţii). ”A fost un furt clar, dirijat, al arbitrilor. Şi nu doar în acest meci, dar şi în partidele semifinale disputate astăzi de alţi trei elevi ai mei: Davron Bozorov, Vlad Gavriliuc şi Mihail Cvasiuc”, a declarat pentru agenţie Antrenorul Emerit Petru Caduc.

”Nu comentez deciziile arbitrilor”, a spus arbitrul-şef al campionatului Anatol Caigorodov. ”Boxul este un gen de sport unde arbitrajul este subiectiv. Din această cauză în prezent este un scandal imens în cadrul Federaţiei Internaţionale. Există probleme şi la noi”, a opinat Secretarul de stat în domeniul sportului la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ion Gheorghiu, care a urmărit partidele finale şi a participat la festivitatea de premiere.

Campionii au obţinut dreptul prioritar de a reprezenta ţara la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfăşura anul viitor la Londra (martie) şi Paris (mai). 

Similare
RECOMANDĂRI