Campionatul universitar naţional la rugby 7 şi-a desemnat învingătorii
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Campionatul universitar naţional la rugby 7 şi-a desemnat învingătorii

Campionatul naţional universitar la rugby 7 a desemnat ieri echipele premiante.

Campioană a devenit echipa Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport (USEFS-Lupii albi), condusă de antrenorul Vasile Revenco. Ea a învins în faza finală a turneului formaţiile Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), cu scorul 26-7, Academiei Naţionale a Forţelor Armate (ANFA), cu scorul 47-0 şi ASEM-2 (42-0). 

Locul doi a revenit formaţiei ASEM, iar trei – reprezentativei ANFA.

Selecţionatele USEFS au mai câştigat concursurile de fotbal în sală, baschet feminin, tenis de masă masculin şi feminin, triatlon forţă, lupte libere, atletism, fotbal, nataţie.

Selecţionata Universităţii de Stat din Moldova a câştigat concursurile de şah şi volei masculin. Reprezentativa Universităţii Tehnice a învins în turneul de volei feminin.

Următoarea disciplină sportivă – crosul – se va desfăşura pe 11 octombrie în Parcul Valea Trandafirilor.

Programul competiţional include 20 de discipline sportive. Primele trei echipe situate în clasamentul general vor fi remunerate cu 200 de mii, 150 de mii şi 100 de mii de lei.

Campionatele naţionale universitare au fost blocate un timp din motive de ordin organizatoric şi managerial. Acestea au fost reluate anul curent, după alegerea în postul de preşedinte al Federaţiei Sportului Universitar din Republica Moldova a lui Veaceslav Manolachi, rector al USEFS.

Similare
RECOMANDĂRI