Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Canotoarele Daniela Cociu şi Maria Olăraşu au speranţe mari la medalii după ce au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Canotoarele Daniela Cociu şi Maria Olăraşu au speranţe mari la medalii după ce au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivele promit că vor munci din răsputeri, dar până la Olimpiadă speră să urce pe podium la Europene.

Daniela Cociu şi Maria Olăraşu s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce au cucerit medaliile de aur la turneul de calificare din Ungaria. Ele s-au impus la proba de canoe dublu, pe distanţa de 500 de metri.

DANIELA COCIU, canotoare: „Eu până acum nu pot să-mi revin după startul pe care l-am avut. Au fost nişte emoţii de bucurie şi în primul rând de mândrie, fiindcă noi asta am putut şi am demonstrat că suntem în stare să luăm calificarea pentru Tokyo”.

MARIA OLĂRAŞU, canotoare: „A fost desigur bucurie, nu ne-am aşteptat că vom lua locul întâi. A fost şi un pic de şoc pentru că am fost primele. Desigur am vâslit foarte bine şi suntem mulţumite”.

Revenite din Ungaria, fetele nu au timp de odihnă. Urmează Europenele de Tineret şi Seniori iar canotoarele participă în ambele categorii de vârstă. Va fi un test util pentru Tokio. În timpul Olimpiadei de la RIO, fetele aveau doar 16 ani şi visau doar la marea performanţă.

MARIA OLĂRAŞU, canotoare: „Deja de 8 ani practic acest sport. Primii 2 ani am făcut caiac, după m-am mutat la canoe.”

DANIELA COCIU, canotoare: „Formăm acest dublou din 2016 şi practic de atunci am fost de nedespărţit. Participăm la diverse campionate împreună şi în acelaşi timp, în pregătiri suntem mereu împreună. Sperăm că la această Olimpiadă să participăm cât mai bine. Pentru asta vom fi în pregătire şi vom face tot posibilul”.

 Până în prezent, Republica Moldova are 11 sportivi calificaţi.

NICOLAE JURAVSCHI, preşedinte, Comitetul Naţional Olimpic: „În perioada următoare, eu cred că un 15-16-18 participanţi putem să avem la Jocurile Olimpice. Urmează în 2-3 săptămâni să vedem. E vorba la atletism, la înot, la canoe mai avem o şansă”.

Şanse mari să ajungă la Jocurile Olimpice are şi canotorul Serghei Tarnovschi. El trebuie să câştige turneul de calificare din Rusia, care va avea loc pe 20 mai.
Similare
RECOMANDĂRI