Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Canotorul Serghei Tarnovschi, originar din Ucraina şi care a obţinut medalia de bronz pentru R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este îngrozit de război

La Lvov a rămas şi casa părintească a canotorului Serghei Tarnovschi, care a obţinut medalia de bronz pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul afirmă că în cel mai mare oraş din vestul Ucrainei i-au rămas părinţii, rudele, dar şi prietenii. Îşi face mereu griji pentru ei, motiv pentru care îi este foarte greu să se concentreze asupra antrenamentelor.

Serghei Tarnovschi s-a născut în oraşul Lvov, situat în vestul Ucrainei. Ultima dată a fost acasă chiar la începutul acestui an, de sărbători.

SERGHEI TARNOVSCHI, canotor: „În secolul 21 să fie război, să cucereşti teritorii, este prea de tot. Părinţii mei sunt acum în Lvov, dar acolo situaţia, cât de cât, este liniştită. În principiu, acolo nu sunt atacuri armate, dar nu se ştie ce va fi mai departe. Este înspăimântător, tot timpul îmi fac griji. Comunic cu părinţii de câteva ori pe zi şi mă uit la ştiri. Am un prieten care trăieşte în Nikolaev, acolo au loc lupte, zboară rachetele, e groaznică situaţia de fapt.”

Viaţa sportivă a lui Serghei Tarnovschi a fost dată peste cap. Gândul îi zboară la cei dragi aflaţi sub tirul bombardamentelor dar trebuie să-şi vadă şi de antrenamente.

SERGHEI TARNOVSCHI, canotor: „Nu m-am gândit că o să se ajungă la asta, ( n.r. război ) sau că vor ucide oamenii de rând. Nu am crezut în asta, dar acum totul s-a schimbat, te uiţi şi îţi este foarte milă de ei. Îmi este foarte greu să mă adun moral. Pentru că te uiţi la aceste ştiri şi îţi este greu, dar înţeleg că trebuie să mă menţin în formă.”

Pentru Serghei Tarnovschi urmează un cantonament în Turcia. Acolo, sportivul de 24 de ani se va pregăti pentru Cupa Mondială, care va avea loc în luna mai în Cehia. Serghei vrea o medalie la această competiţie, dar cel mai mult îşi doreşte ca războiul să se termine.

SERGHEI TARNOVSCHI, canotor: „Îmi doresc ca ucrainenii să reziste şi ca războiul să se termine cât mai curând. Să fie cât mai puţine victime.”
Similare
RECOMANDĂRI