Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei mai buni luptători de stil liber din Republica Moldova, România şi Elveţia participă la un cantonament de pregătire, la Chişinău

Cei mai buni luptători de stil liber din Republica Moldova, România şi Elveţia participă în aceste zile, la Chişinău, la un cantonament de pregătire. Sportivii vor participa, la sfârşitul săptămânii, la primul turneu internaţional din acest an: Marele Premiu al Franţei.

Elveţia a venit la cantonamentul de la Chişinău cu 9 sportivi. Printre ei se numără şi luptătorul Stefan Reichmuth, deja calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în categoria de 86 de kg.

„Republica Moldova este o ţară cu tradiţie în lupte. Sunt mulţi sportivi şi antrenori buni aici. Avem parte de adversari pe măsură, iar noi avem nevoie de asta pentru a deveni mai buni în fiecare zi. Sunt mulţumit că am posibilitatea să vin aici să mă antrenez”, a spus STEFAN REICHMUTH, luptător, Elveţia.

Lotul naţional de lupte al Elveţiei este condus din 2017 de un antrenor roman. De atunci, a devenit o tradiţie să vina la cantonament în Republica Moldova.

„Noi în general, sportivii, nu ne uităm după condiţii excelente, noi ne orientăm ca să avem bază, partenerii de antrenament mai buni de cât noi, pentru a ne realiza scopurile dorite. De asta am ales să venim în RM, de asta alegem să mergem în Rusia şi în alte ţări, cu tradiţii în lupte”, a spus GHIŢĂ NICOLAE, antrenor, Elveţia.

România a venit la Chişinău cu loturile naţionale de juniori şi seniori, în frunte cu antrenorul basarabean Anatol Guidea.

„Cantonamentul este foarte bun, partenerii de nivel foarte înalt. Nu este prima dată, am venit de foarte multe ori, pentru că sunteţi aproape, sunteţi vecinii noştri şi mai tot timpul ne pregătim împreună. Mie îmi place”, a spus GEORGE BUCUR, luptător, România.

„Avem în jur de 17 sportivi. Avem deja o experienţă tradiţională în  pregătirea sportivilor în RM. Condiţii care ne sunt oferite aici sunt destul de bune”, a spus ANATOL GUIDEA, antrenor, lotul de Lupte al României.

Şi luptătorii basarabeni sunt mulţumiţi de condiţiile din cantonament.

„Sunt, putem spune, nişte priteni deja pentru că petrecem foarte multe timp împreună pe saltea şi înafara ei. Sânt sportivi foarte puternici, care împreună ajungem la nivel mai înalt”, a spus MAXIM SALCUŢAN, luptător, Republica Moldova.

După cantonament, sportivii merg la Nice, in Franţa, la un turneu international.

„Joi deja plecăm în Franţa la un turneu Grand Prix. După care va urma campionatul republicii la Seniori. Va fi selecţia către turneele de calificare şi către Campionatul European”, a spus ROMAN DERMENJI, antrenor, lotul de Lupte al Republicii Moldova  .

În timp ce luptătorii de stil liber se antrenează la Chişinău, cei de la greco-romane sunt la munte, în România. În perioada 16-17 ianuarie, ei vor participa la un turneu în Zagreb.
Similare
RECOMANDĂRI