Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Daisy Osakue, campioană italiană la atletism, a fost rănită într-un posibil act de rasism

O tânără atletă din Italia a fost victima unui atac. A avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită în ochi. Daisy Osakue este campioana Italiei la aruncarea discului, juniori.

Incidentul a avut loc duminică seara la Moncalieri, în apropiere de Torino. Daisy Osakue se întorcea acasă. O maşină, în care erau mai multi bărbaţi s-a apropiat de ea. Unul dintre pasageri a aruncat un obiect care a lovit-o în ochi.

Daisy Osakue, sportivă italiană: "Când am ajuns în dreptul maşinii am fost lovită în ochi. Am căzut la pământ, m-am frecat la ochi şi am dat de ceva lichid. Am crezut că este acid pentru că mă durea foarte tare. Am ţipat şi câţiva oameni s-au apropiat".

Daisy crede că a fost atacată pentru că este de culoare.

Daisy Osakue: "Îmi pare rău să spun, dar cred că este vorba de rasism. În acea zonă sunt multe prostituate şi cred că au vrut să lovească una dintre ele."

Victima atacului rasist, care a suferit leziuni la nivelul corneei, a fost transportată la spitalul oftalmologic din Torino, unde a primit îngrijiri medicale.

Incidentul este doar ultimul dintr-un şir din ce în ce mai amplu, în ultimele luni, de violenţe rasiste împotriva italienilor sau imigranţilor de culoare.

Similare
RECOMANDĂRI