Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Debutul echipei Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se amână

Debutul echipei Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se amână. Biatlonistul Maxim Makarov a fost testat pozitiv la COVID-19, şi din acest motiv, "tricolorii" nu au participat astăzi la proba de ştafetă mixt. Este a doua veste tristă pentru lotul naţional, după ce un alt biatlonist, Mihai Usov, a ratat Olimpiada din cauza coronavirusului.

PETRU BRIA, Secretar General al Federaţiei de Biatlon: „Din păcate, la intrarea în China, Maxim Macarov a fost testat pozitiv şi din această cauză n-am putut fi prezenţi la ştafeta de mixt în premieră. Aşteptăm acum să aibă două teste negative, ca să poată să iasă la startul de individual – 20 de km”.

La proba de ştafetă mixt, Maxim Macarov trebuia să facă pereche cu ceilalţi trei biatlonişti: Pavel Magazeev, Alina Stremous şi Alla Ghilenko. Săptămâna viitoare, ei urmează să participe la cursele individuale. Fetele vor concura luni, 7 februarie, iar băieţii, o zi mai târziu.  De asemenea, la Jocurile Olimpice de la Beijing va concura şi Doina Descalui. Ea va evolua tot pe 7 februarie, în proba de sanie.
Similare
RECOMANDĂRI