Decizia privind numărul de spectatori locali la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânată pentru luna iunie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Decizia privind numărul de spectatori locali la Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânată pentru luna iunie

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo ar putea amâna pentru luna iunie decizia privind numărul spectatorilor rezidenţi în Japonia care vor fi autorizaţi să participe la întreceri, a anunţat, miercuri, presa niponă, pe fondul agravării pandemiei cu mai puţin de 100 de zile înainte de marele eveniment, informează Agerpres.

Comitetul de organizare Tokyo-2020 a decis deja să interzică spectatorilor străini să asiste la Jocuri, amânate anul trecut din cauza coronavirusului, şi urma să se pronunţe în privinţa publicului local în aprilie.

Dar, conform presei locale, această decizie nu mai este aşteptată decât în luna iunie, cu aproximativ o lună înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, pe 23 iulie.

Într-un comunicat difuzat miercuri, organizatorii au subliniat că au convenit cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) o "abordare flexibilă" a problemei din cauza circumstanţelor legate de coronavirus şi ca discuţiile să continue.

Situaţia sanitară, care s-a degradat recent în Japonia, perturbă pregătirile pentru Jocuri, întârziind organizarea evenimentelor test şi a probelor de calificare.

Un concurs de calificare la înot artistic programat iniţial în martie în arhipelag, apoi amânat pentru mai, va trebui în final să aibă loc în iunie, într-o locaţie ce urmează a fi stabilită, "în afara Japoniei", conform anunţului de marţi al autorităţilor.

Şi un concurs de atletism, la care ar urma să participe sportivi străini, va fi organizat cu porţile închise.

Capitala Japoniei se pregăteşte să ceară guvernului federal declararea stării de urgenţă pentru a încerca stoparea propagării virusului. Dar, în ciuda acestor obstacole, organizatorii continuă să susţină că Jocurile Olimpice se vor putea derula de manieră sigură.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urmează să se desfăşoare între 23 iulie şi 8 august 2021, în timp ce Jocurile Paralimpice au fost reprogramate pentru perioada 24 august-5 septembrie.
Similare
RECOMANDĂRI