Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Denis Vieru şi Dorin Goţonoagă au fost întâmpinaţi ca nişte eroi pe aeroport

Momente emoţionante pe Aeroportul din Chişinău pentru judocanii premianţi la Jocurile Mondiale Universitare. Campionul Denis Vieru şi medaliatul cu bronz Dorin Goţonoagă au fost întâmpinaţi ca nişte eroi la revenirea în ţară. Deocamdată, cele două medalii sunt singurele distincţii cucerite de sportivii basarabeni la Universiada din Napoli, care se va încheia pe 14 iulie.

Denis Vieru este singurul sportiv din lotul Republicii Moldova care a reuşit să devină campion la Universiada din Napoli. Pentru judocanul de 23 de ani este a patra medalie de aur cucerită în acest an, după ce a reuşit să se impună la prestigioasele turnee internaţionale de la Paris, Antalya şi Baku.
 
Deşi a trecut printr-o perioadă mai dificilă, care l-a ţinut departe de sala de antrenament, Dorin Goţonoagă a avut o revenire în forţă la Universiadă.
 
În total, Republica Moldova a fost reprezentată de cinci judocani la Universiada din Napoli. Iurie Mocanu şi Cristina Blanaru s-au clasat pe locul cinci, fiind la doar un pas de medaliile de bronz.
 
Deocamdată nu ştie cum vor fi remuneraţi judocanii medaliaţi la competiţia din Italia. Anterior, însă, preşedintele Federaţiei Sportului Studenţesc, Veaceaslav Manolachi, a anunţat că daca un sportiv va aduce aurul la Universiadă va primi un apartament.
 
Similare
RECOMANDĂRI