Doi alpinişti români au reuşit să escaladeze ambele vârfuri ale muntelui Elbrus la temperaturi de până la -50 grade Celsius
Sursa foto:Facebook Radu Albu Vizualizari:

Doi alpinişti români au reuşit să escaladeze ambele vârfuri ale muntelui Elbrus la temperaturi de până la -50 grade Celsius

Doi alpinişti români au reuşit să escaladeze ambele vârfuri ale muntelui Elbrus în aceeaşi zi la câteva ore distanţă. Radu Albu şi Radu Turta au reuşit să atingă ambele vârfuri ale celui mai înalt munte al Europei în condiţii dure de iarnă şi temperaturi de până la -50 grade Celsius.

Premiera s-a întâmplat pe 21 ianuarie. Aceştia au urcat atât pe cel mai înalt vârf din Europa, Elbrusul de Vest la 9:15 ora locală, cât şi Elbrusul de Est la ora locală 13:00.

Traseul a durat mai bine de 14 ore, în condiţii de vânt şi temperaturi extreme. Imediat după coborâre, Radu Albu a mărturisit că mereu el a crezut că iadul este negru cu foc şi smoală, şi că se afla undeva în adâncuri, dar nu este aşa! Iadul este alb şi se găseşte pe Elbrus.

Iar Radu Turta a declarat că se simte un real învingător. Muntele Elbrus, situat în lanţul muntos Caucaz, pe teritoriul Rusiei, are două vârfuri principale. Elbrusul de Est avand 5,621 m, şi Elbrusul de Vest, la 5,642 m fiind cel mai înalt vârf din Europa.

Similare
RECOMANDĂRI