Doliu în fotbalul românesc! Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat la vârsta de 62 de ani
Sursa foto:Illie Balaci, Facebook Universitatea Craiova Vizualizari:

Doliu în fotbalul românesc! Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat la vârsta de 62 de ani

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, Ilie Balaci, a murit în această dimineaţă, în urma unui atac cerebral. Avea 62 de ani. Cariera lui se leagă de marile succese obţinute de Universitatea Craiova la începutul anilor '80.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, duminică, la vârsta de doar 62 de ani, a anunţat clubul Universitatea Craiova pe pagina sa de Facebook.

''Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! Nu te vom uita niciodată, Ilie Balaci!'', se arată în mesajul postat în reţeaua de socializare.


"În jurul orei 9,40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat, la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului", informează ISU Dolj.


Balaci s-a născut la Bistreţ (judeţul Dolj) şi a fost unul dintre cei mai tineri debutanţi la echipa naţionala, la vârsta de 17 ani, 6 luni şi 10 zile, pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franţa.

Ilie Balaci, supranumit “Minunea Blondă”, este omul care a făcut din Universitatea Craiova o echipă de temut în Europa şi lipsită de rivali în România.

A inceput sa joace fotbal la 9 ani, la Piticii Universităţii, iar la 17 ani evolua deja sub culorile Naţionalei, fiind cel mai tânăr debutant.

A marcat 84 de goluri în campionatul nostru, iar în '74 a câştigat cu Universitatea Craiova primul titlu de campion naţional.

O accidentare i-a pus capăt carierei, cu numai câteva luni înainte de Euro 1984, când echipe mari îl curtau intens.

În 1991 a plecat să antreneze în afara ţării, în Asia şi Africa. A câştigat peste 20 de trofee şi a fost supranumit “Prinţul deşertului”.

Similare
RECOMANDĂRI