Sursa foto:moldova.sports.md Vizualizari:

Doliu în lumea sportului din R. Moldova. Unul dintre cei mai buni antrenori din istoria judo-ului autohton a fost răpus de COVID-19

COVID-19 ucide şi campioni. Antrenorul emerit al Republicii Moldova la judo, Vasile Colţa, a murit noaptea trecută din cauza complicaţiilor provocate de noul coronavirus. Avea 74 de ani, iar de-a lungul activităţii sale a antrenat mulţi sportivi de performanţă, care au urcat pe podium la Campionatele Europene, Mondiale, dar şi la Jocurile Olimpice.

Este doliu în lumea sportului din Republica Moldova. Unul dintre cei mai buni antrenori din istoria judo-ului autohton a fost răpus de Covid-19. Vasile Colţa a fost timp de peste 20 de ani antrenorul lotului naţional de judo, timp în care a crescut o pleiadă de sportivi de performanţă. Printre aceştia se numără vicecampionul mondial Victor Florescu, medaliatul cu bronz la mondiale, Victor Bivol, vicecampionii europeni Oleg Creţu şi Andrei Golban, dar şi medaliatul Olimpic, Sergiu Toma.

De asemenea, Vasile Colţa a condus lotul Bulgariei, alături de care a obţinut două medalii olimpice. În ultima perioadă, a fost antrenorul selecţionatei Emiratelor Arabe Unite. Antrenor emerit al Republicii Moldova şi Bulgariei, Vasile Colţa s-a născut la 9 februarie 1946 şi este originar din Hînceşti.
Similare
RECOMANDĂRI