Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După o pauză de 3 ani, selecţionata de rugby a R. Moldova va disputa primele meciuri în cadrul unui turneu european

După o pauză de aproape trei ani, selecţionata de rugby a Republicii Moldova s-a reunit şi va disputa, în această lună, primele meciuri oficiale în cadrul turneului european Conference 2 Nord. "Haiducii" vor întâlni Danemarca, pe 7 mai, în deplasare. Pe 21 mai vor avea un meci în Finlanda.

Rugbyştii basarabeni trag tare la antrenamente pentru a fi în formă maximă la primele meciuri oficiale de la naţională din acest an. Băieţii au un singur gând – VICTORIA.  

ANDREI CEBOTARI, jucător selecţionata Republicii Moldova de Rugby: „A fost o pauză destul de mare din cauza covidului, trei ani n-am jucat, nu ne-am văzut, acum ne-am reîntâlnit, văd mulţi băieţi noi, tineri, care au poftă de joc. Sunt mulţi care au mai jucat, atmosfera e foarte bună.”

ALEXANDRU COLEV, jucător selecţionata Republicii Moldova de Rugby: „Avem aşteptări doar la victorii şi suntem pregătiţi foarte bine fizic şi tehnico-tactic şi doar câştig.”

SERGIU MOŢOC, antrenor selecţionata Republicii Moldova de Rugby: „Desigur că miza este clară pentru naţională, ne dorim nespus ambele meciuri să le câştigăm, indiferent că sunt în deplasare.”

Oleg Prepeliţă şi Igor Mişin sunt printre cei mai experimentaţi jucători din lot. Ei şi-ar dori ca selecţionata de rugby să redevină o forţă de temut.

OLEG PREPELIŢĂ, jucător selecţionata Republicii Moldova de Rugby: „Toţi suntem nostalgici, am vrea să reuşim să întoarcem acele timpuri la naţională. Vedem poate reuşim cu băieţii ăştia tineri.”

IGOR MIŞIN, jucător selecţionata Republicii Moldova de Rugby: „Nu poţi să uiţi acele timpuri, pentru că am fost la un moment pe locul 24 în clasamentul mondial, ceea ce nu i-a reuşit unui alt sport de echipă să fie clasat aşa de sus.”

ANATOL CURECHI, preşedinte, Federaţia de Rugby din Republica Moldova: „Lotul actual este compus din 10 stranieri şi 13 jucători din campionatul intern. Evident aşteptăm victorii. Grupa în care noi ne aflăm se joacă în ediţia de primăvară, respectiv în cazul în care obţinem două victorii noi ne vom clasa într-o grupă valorică mai superioară.”

Selecţionata de rugby a Republicii Moldova evoluează în turneul Conference 2 Nord, a patra ligă valorică europeană.
Similare
RECOMANDĂRI