Echipa Asociaţiei Presei Sportive din R. Moldova a câştigat turneul internaţional din Egipt
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Echipa Asociaţiei Presei Sportive din R. Moldova a câştigat turneul internaţional din Egipt

Echipa APSM a ocupat primul loc la turneul internaţional de fotbal pentru jurnalişti care s-a desfăşurat în Egipt. Astăzi, în ultima etapă, cronicarii moldoveni au trecut de Belarus cu 1-0 şi au acumulat 12 puncte, ceea ce le-a permis să intre în posesia trofeului, potrivit unui comunicat al FMF.

Săptămâna aceasta selecţionata jurnaliştilor din Moldova a participat la cea de-a 8-a ediţie a turneului internaţional pentru jurnalişti, care s-a desfăşurat la Sharm El-Sheikh, Egipt. La competiţie au mai fost prezente reprezentativele a şapte ţări. Formaţia jurnaliştilor din Moldova a evolua în premieră la acest turneu.

Naţionala Moldovei a fost reprezentată de Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Ion Fuştei, Oleg Istrati, Alexandru Rusu, Ion Anuşca, Andrei Lupu, Sergiu Carauş, Maxim Tataru, Cristian Jardan şi Eduard Ciobanu.

Egypt 8th International Football Tournament for Media and Journalists s-a desfăşurat pe parcursul a 3 zile. În prima zi de concurs cronicarii moldoveni au reuşit două victorii: 3:1 cu Armenia şi 1:0 cu Ucraina.

În cea de-a doua zi, ai noştri au cedat în faţa echipei din Kazahstan - 0:3 şi au învins ţara gazdă, Egipt - 2:1.

Iar astăzi, în ultima etapă, ai noştri s-au impus cu 1-0 în faţa Belarusului şi acumulând 12 puncte au devenit campionii turneului.

„Avem tot respectul şi recunoştinţa pentru cei care susţin activitatea Asociaţiei Presei Sportive din Moldova, inclusiv a echipei de fotbal creată de instituţia respectivă, ce are în palmares rezultate de excepţie pe plan internaţional. Tradiţional, alături de presa noastră sportivă se află Federaţia Moldovenească de Fotbal, care permanent contribuie la deplasările echipei cronicarilor peste hotare, precum şi la organizarea turneului de futsal Open Cupa Presei în memoria jurnalistului sportiv Boris Harcenco...”, a declarat Eduard Ciobanu, preşedintele APSM.

Reamintim că echipa presei sportive din Moldova a câştigat, în anul 2019, campionatul ţărilor Est-Europene şi Balcanice, precum şi turneul Internaţional printre jurnalişti desfăşurat la Druskininkai, Lituania. În 2003 Naţionala jurnaliştilor din Moldova a câştigat Jocurile Olimpice pentru mass media de la Cannes (Franţa). 

Similare
RECOMANDĂRI