Echipa de spadă junioare a României, medaliată cu argint la Mondiale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Echipa de spadă junioare a României, medaliată cu argint la Mondiale

Echipa de spadă junioare a României, formată din Bianca Benea, Alexandra Predescu, Denisa Barosan şi Zsuzsa Schlier, a cucerit medaliile de argint, marţi, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Verona, după ce a fost învinsă în finală de Italia cu scorul de 45-31.

Formaţia alcătuită din Eleonora De Marchi, Alessandra Bozza şi Federica Isola a dominat confruntarea şi a câştigat fără emoţii, notează agerpres.ro.

România, antrenată de Nicolae Ille şi Iulian Bratu, a dispus în şaisprezecimi de Mexic cu 45-26, în optimi a trecut de Ungaria, cu 39-38, în sferturi a câştigat cu 45-39 în faţa echipei Statelor Unite, iar în semifinale a întrecut Ucraina, cu 31-30.

Rusia a obţinut medaliile de bronz, după 45-27 cu Ucraina, în finala mică.

Potrivit Federaţiei Române de profil, este prima medalie pentru scrima românească la un Campionat Mondial, într-o proba de juniori, după o pauza de zece ani. Precedenta a fost cucerita de către Simona Deac (actuala Pop), argint la spada junioare individual, la Acireale (Italia), în 2008. În ceea ce priveşte medalia într-o proba de juniori pe echipe, ultima data din 2004, când Ana-Maria Brânză, Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu şi Oana Puiu cucereau bronzul în proba de spadă pe echipe, la Plovdiv (Bulgaria).

Miercuri sunt programate probele individuale de sabie, la junioare şi juniori.
Similare
RECOMANDĂRI