Echipa naţională de fotbal a învins în San Marino
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Echipa naţională de fotbal a învins în San Marino

Echipa naţională de fotbal a învins ieri, la Serravalle (San Marino), cu scorul 1-0, selecţionata acestei ţări în meciul retur din Liga Naţiunilor, seria D.

Autorul unicului gol al partidei este Vitalie Damaşcan (19 ani), care a şutat imparabil în poartă de la câţiva metri în minutul 77 după centrarea lui Alexandru Dedov. Ambii au ieşit în teren, la schimb, în repriza a doua. Golul marcat de Vitalie Damaşcan este primul în cariera sa la echipa naţională.

Întâlnirea a fost dominată teritorial de echipa-oaspete, însă fără a crea faze clare de gol. Unica, cea mai periculoasă, l-a avut în prim plan pe Ion Nicolaescu, care aflat sub un ungi incomod faţă de poartă a şutat imprecis. Niciuna dintre multiplele lovituri de colţ executate, în temei, de Eugeniu Cociuc  nu şi-au atins ţinta.

Echipa din Republica Moldova a evoluat în următoarea componenţă: Alexei Koşelev,  Oleg Reabciuk,  Cătălin Carp, Veaceslav Posmac, Alexandru Epureanu,  Artur Ioniţa, Alexandru Gaţcan, Radu Gînsari, Alexandru Antoniuc (10 Alexandru Dedov, 66), Eugeniu Cociuc (16 Constantin Sandu, 60), Ion Nicolaescu (21 Vitalie Damaşcan, 46).

Meciul a fost urmărit de aproximativ 700 de spectatori. Un grup a scandat frecvent „Moldova!”, încurajând echipa naţională.

Într-un alt meci din grupă, reprezentativa Belarusului a învins, în deplasare, cu 2-0, selecţionata Luxemburgului şi conduce clasamentul seriei. Ea totalizează 11 puncte. Urmează în top formaţia Luxemburgului cu 9 puncte acumulate, lotul Republicii Moldova (8 puncte) şi echipa statului San Marino (0 puncte).

În ultima etapă a turneului, programată pentru 18 noiembrie, echipa naţională va întâlni la Chişinău selecţionata Luxemburgului, iar Belarus va juca, în deplasare, cu San Marino. Varianta matematică de a ocupa primul loc în grupă pentru lotul naţional este următoarea: el învinge, la scor, Luxemburgul, iar Belarus pierde în San Marino. „Ne străduim să progresăm de la meci la meci. Sper că nereuşita în prima partidă disputată cu Luxemburgul ne-a învăţat ceva. Dorim să obţinem maximum de puncte la finişul turneului, iar la şansa matematică de a ocupa primul loc în grupă nu acordăm atenţie”, a declarat mijlocaşul Radu Gînsari, transmite Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI