Echipa naţională de volei masculin a învins selecţionata Muntenegrului
Sursa foto:olympic.md Vizualizari:

Echipa naţională de volei masculin a învins selecţionata Muntenegrului

Echipa naţională de volei masculin a Republicii Moldova a debutat cu victorie în preliminariile Campionatului European din 2019. ”Tricolorii” au învins selecţionata Muntenegrului la sala „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, cu scorul 3-2.

Selecţionata Muntenegrului a condus în primul set: 3-1, 14-12, 23-17, 26-24. Echipa din Muntenegru s-a aflat la cârma meciului şi în setul al doilea: 16-10, 22-17, 25-19, ajungând la scorul 2-0. În setul al treilea, însă, gazdele revin spectaculos şi înving cu 25-22, iar în setul al patrulea egalează situaţia pe tabela de marcaj (2-2) cu un scor convingător 25-19.

A urmat tie-break-ul în care echipa naţională de volei masculin a Republicii Moldova obţine victoria cu 15-12 şi ajunge la scorul general, 3-2.

O contribuţie considerabilă la obţinerea victoriei în acest meci au avut-o şi coechipierii Bahov, Gherman, Voleanschi, Predius, Talpă, Diudicov, Mocanu, Didorciuc. Cel mai bun la serviciu şi primire a fost Serghei Predius, care a reuşit doi aşi şi, respectiv, a realizat 37 de procente la recepţia balonului.

În faza finală se califică câştigătoarele celor şapte grupe şi cinci dintre cele mai bune echipe, clasate pe locurile doi în serii. Adversarele echipei naţionale mai sunt reprezentativele Slovaciei şi Islandei. Ieri formaţia slovacă a învins cu scorul 3-0 selecţionata Islandei. Pe 19 august lotul de volei al Republicii Moldova va juca, în deplasare, cu Islanda. 

Meciul a durat peste două ore şi a fost urmărit de aproximativ 700 de spectatori. Următoarea partidă la „Futsal Arena FMF” se va desfăşura pe 22 august. Parteneră de întrecere va fi selecţionata Slovaciei, considerată de experţi favorita grupei, scrie Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI