FCSB a ajuns dramatic în play-off-ul Europa
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FCSB a ajuns dramatic în play-off-ul Europa

FCSB s-a calificat dramatic în play-off-ul Europa League la fotbal, după ce a învins echipa croată Hajduk Split cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în manşa a doua a turului al treilea preliminar al competiţiei.

După 0-0 la Split, vicecampioana României s-a impus în faţa a circa 30.000 de spectatori prin ''dubla'' lui Harlem Gnohere (55 - penalty, 90+3), după ce croaţii egalaseră la un moment dat prin Ahmed Said(82), notează digisport.ro.

Croaţii au avut primele situaţii de poartă, însă Bălgrădean a reţinut fără emoţii lovitura slabă de cap a lui Vucur (22), iar Said a şutat la colţul lung, pe lângă ţintă, câteva zeci de secunde mai târziu. FCSB a avut o singură fază periculoasă în prima repriză, în min. 23, încheiată cu un şut-centrare al lui Benzar, pe lângă ţintă.

În repriza secundă, echilibrul s-a rupt după henţul în careu comis de Caktas, iar Gnohere a transformat penalty-ul acordat. La această fază mijlocaşul Nedelcu s-a ales cu nasul spart, lovit din tribună cu un obiect contondent.

Hajduk a forţat egalarea, dar nu şi-a creat ocazii clare de gol. Vucur (61) a şutat de la distanţă, dar pe lângă poartă. Apoi, Bălgrădean (71) a respins salvator din faţa lui Said, cu piciorul, centrarea lui Gyurcso. Roş-albaştrii au avut o şansă (76) prin Man, dar acesta a şutat slab din marginea careului.

Hajduk a egalat în min. 82, când centrare lui Jairo de pe partea dreaptă a fost reluată cu capul de Ahmed Said, de lângă Planic.

A fost rândul vicecampioanei României să se arunce în atac, însă Nedelcu (90+2) a trimis peste poartă cu o lovitură de cap. Golul victoriei a fost marcat de atacantul francez Gnohere (90+3), care a reluat cu capul centrarea Benzar, după ce portarul Posavec a ratat intervenţia.

În play-off, FCSB va juca împotriva celor de la Rapid Viena, la care evoluează şi atacantul român Andrei Ivan şi care a trecut de Slovan Bratislava (1-2, 4-0). Antrenorul Nicolae Dică nu va putea conta pe Florin Tănase şi pe Junior Morais (suspendaţi) în prima manşă cu Rapid Viena.

Similare
RECOMANDĂRI