Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Federaţiile de Fotbal din Republica Moldova şi România au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea fotbalului autohton

Acord între Federaţiile de Fotbal din Republica Moldova şi România. Cele două foruri au semnat în premieră un contract de colaborare pentru dezvoltarea fotbalului pe cele două maluri ale Prutului. Printre obiective sunt dezvoltarea cluburilor şi a ligilor din Republica Moldova, dar şi instruirea arbitrilor, antrenorilor şi managerilor din fotbalul autohton.

Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Leonid Oleinicenco şi omologul său din România, Răzvan Burleanu, au semnat la Bucureşti, un acord de parteneriat valabil pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea de  prelungire. Printre obiectivele sunt promovarea fotbalului, inclusiv a celui feminin, în Republica Moldova, pe baza experienţei româneşti.

Deasemenea, se propune creşterea numărului de practicanţi dar şi dezvoltarea echipelor de club şi a ligilor. Între echipele naţionale de tineret şi juniori ale Republicii Moldova şi României vor fi organizate meciuri amicale, iar la partidele din Divizia Naţională de fotbal a Republicii Moldova vor asista observatori de arbitri din România.

Acordul vizează şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană pentru dezvoltarea dimensiunii sociale a fotbalului.
Similare
RECOMANDĂRI