Fost lider WTA şi-a anunţat retragerea din tenis în 2020
Vizualizari:

Fost lider WTA şi-a anunţat retragerea din tenis în 2020

Daneza Caroline Wozniacki, 29 de ani, a anunţat că se retrage din tenisul profesionist în 2020. Fostul lider mondial, în vârstă de 29 de ani, îşi încheie cariera după Australian Open, turneul celui mai mare triumf al carierei, unde a obţinut trofeul în 2018, într-o finală memorabilă cu Simona Halep.

Fostul lider mondial şi-a anunţat retragerea prin intermediul unui mesaj publicat pe reţelele de socializare, precizând că  Australian Open 2020 va fi ultimul turneu din carieră.

"Am realizat tot ce am visat pe teren. Mi-am spus întotdeauna că atunci când va veni vremea, când îmi voi dori mai mult să fac lucruri care nu au legătură cu tenisul, atunci acela va fi momentul potrivit. În ultimele luni,  am realizat că există mult mai multe lucruri  în viaţă pe care aş vrea să le fac în afara tenisului.  Căsătoria cu David a fost unul dintre aceste lucruri. Să am o familie alături de el, în timp ce călătoresc în lume şi  vorbesc despre artrita reumatoidă (boală de care suferă Caroline, n.r) sunt lucruri care mă pasionează şi pe care vreau să le fac", a scris Caroline Wozniacki.

"Aşadar, astăzi anunţ că mă voi retrage din tenisul profesionist în luna ianuarie, după Australian Open. Nu are nicio legătură cu sănătatea mea şi nu e un rămas bun.  Aştept cu nerăbdare să împărtăşesc cu voi călătoria mea. În final, vreau să mulţumesc din toată inima fanilor mei, prietenilor, sponsorilor, echipei mele, în special tatălui meu, care mi-e antrenor, soţului meu şi familiei pentru sprijinul necondiţionat de-a lungul atâtor ani. Fără voi n-aş fi putut realiza tot ce-am realizat", a mai scris sportiva de origine poloneză, naturalizată în Danemarca.
 

Caroline Wozniacki (29 de ani) a  câştigat 30 de turnee WTA în carieră. A fost numărul 1 mondial timp de 71 de săptămâni, urcând pentru prima dată în fruntea ierarhiei pe 20 octombrie 2010. Ultima oara a ocupat această poziţie în luna februarie a anului trecut.

A câştigat un singur turneu de Grand Slam în carieră, Australian Open 2018, după o finală spectaculoasă cu Simona Halep.

Similare
RECOMANDĂRI