Novak Djokovic este noul campion de la Wimbledon. Sârbul câştigă a patra finală din carieră pe iarba londoneză
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Novak Djokovic este noul campion de la Wimbledon. Sârbul câştigă a patra finală din carieră pe iarba londoneză

UPDATE. Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic a câştigat duminică finala masculină a Turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce l-a învins, în trei seturi, 6-2, 6-2, 7-6 (7/3), pe sud-africanul Kevin Anderson.

Este al patrulea titlu la Wimbledon pentru Djokovic, după cele cucerite  în 2011, 2014 şi 2015. La meci au fost prezenţi soţia şi fiul lui Djokovic, precum şi ducele şi ducesa de Cambridge.

Fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 21,  dar care va urca luni pe locul 10, Djokovic, 31 de ani, a obţinut  primul trofeu de Mare Şlem după mai bine de doi ani. El şi-a dominat adversarul, situat pe locul 8 ATP, care venea  după o semifinală-maraton, de 6 ore şi 36 de minute, câştigată în faţa americanului John Isner.


Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic s-a calificat sâmbătă în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon după ce a trecut în cinci seturi, 6-4, 3-6, 7-6 (11/9), 3-6, 10-8, de numărul 1 mondial, spaniolul Rafael Nadal.

Meciul s-a întins pe parcursul a două zile, fiind întrerupt vineri seara, după trei seturi, din cauza întunericului.

Partida a început mai târziu decât era preconizat deoarece prima semifinală, între Kevin Anderson şi John Isner, a durat nu mai puţin de şase ore jumătate, fiind a doua cea mai lungă din istoria Wimbledonului. A fost câştigată de sud-african cu scorul de 7-6, 6-7, 6-7, 6-4, 26-24.

La semifinala dintre Nadal şi Djokovic disputată sâmbătă, precum şi la finala fetelor disputată ulterior au asistat şi ducesa de Cambridge, Kate, şi cea de Sussex, Meghan, cea din urmă bună prietenă cu Serena Williams.

Similare
RECOMANDĂRI