Fotbal - EURO 2020: Victorie spectaculoasă a Olandei, 3-2 cu Ucraina
Vizualizari:

Fotbal - EURO 2020: Victorie spectaculoasă a Olandei, 3-2 cu Ucraina

Echipa de fotbal a Olandei a învins spectaculos formaţia Ucrainei, cu scorul de 3-2 (0-0), duminică seara, pe Stadionul Johan Cruyff din Amsterdam, în Grupa C la EURO 2020.

Gazdele au condus cu 2-0, prin golurile înscrise de Georginio Wijnaldum (52) şi Wout Weghorst (59), Ucraina a egalat în urma golurilor reuşite de Andrei Iarmolenko (75), Roman Iaremciuk (79), iar Denzel Dumfries (85) a adus victoria Olandei.

Echipa Oranje a început în forţă şi a ratat trei mari ocazii în primele zece minute. Portarul Buşcean a respins şutul expediat de la 16 metri de Depay (2), la capătul unui contraatac. Goalkeeper-ul lui Dinamo Kiev a intervenit salvator în min. 6, în faţa lui Dumfries, în marginea careului mic. Wijnaldum (7) a şutat din careu, peste poartă.

Olanda a rămas în continuare la cârma jocului, dar claritatea a lipsit în zona careului advers. Batavii şi-au mai creat ocazii mari de gol în finalul primei reprize, când Buşcean a avut un reflex formidabil (39) la şutul lui Wijnaldum. Dumfries a ratat incredibil (40), reluând cu capul din 6 metri, pe lângă poartă.

Echipa antrenată de Frank de Boer a avut un prim sfert de oră excelent, reuşind să puncteze de două ori.

Wijnaldum (52) a reluat simplu în poarta goală, după o minge respinsă de Buşcean la centrarea lui Dumfries, deschizând scorul. jucătorul transferat recent de la Liverpool la PSG a fost golgheterul Olandei în preliminarii, cu 8 goluri marcate în 7 apariţii.

Şutul lui Weghorst, de la 16 metri, prins de Buşcean (55), a prefigurat golul marcat de atacantul lui Wolfsburg (59), cu un şut din careu, pe care portarul ucrainean nu a putut să-l respingă. Ucrainenii au acuzat un fault al lui Dumfries asupra lui Mikolenko, dar golul a fost acordat după verificarea VAR.

Ucraina, obligată să iasă la atac, după o oră de joc în care nu a demonstrat nimic ofensiv, şi-a arătat colţii în min. 72, dar Stekelenburg a fost la post la şutul lui Iaremciuk. Jucătorii antrenaţi de Andrei Şevcenko au reuşit o egalare nesperată, în decurs de doar cinci minute. Mai întâi, Iarmolenko a trimis un trasor de la 22 de metri, cu efect, direct în vinclul lui Stekelenburg (75). Iaremciuk a înscris golul egalării, în min. 79, cu capul, din centrarea lui Malinovski. Fundaşul olandez de Vrij a comis două greşeli, făcând faultul pentru care s-a acordat lovitura liberă executată de Malinovski, iar apoi l-a scăpat din marcaj pe atacantul lui Gent.

Selecţionata Olandei a marcat golul victoriei prin Dumfries (85), care a lovit cu capul, de la 11 metri, mingea centrată de Ake.

Ucraina a pierdut primul său meci din acest an, fiind primul eşec în ultimele şapte meciuri (două victorii, patru egaluri). Totodată, Ucraina a marcat prima oară după cinci meciuri fără gol înscris la EURO.

În celălalt meci din grupă, Austria a dispus de Macedonia de Nord cu 3-1, la Bucureşti.

În etapa a doua, pe 17 iunie, Macedonia de Nord va înfrunta Ucraina la Bucureşti, iar Olanda va primi vizita Austriei (la Amsterdam).

Olanda - Ucraina 3-2 (0-0)
Au marcat: Georginio Wijnaldum (52), Wout Weghorst (59), Denzel Dumfries (85), respectiv Andrei Iarmolenko (75), Roman Iaremciuk (79).
Amsterdam, Johan Cruijff ArenA
EURO 2020 - Grupa C
Similare
RECOMANDĂRI