Fotbalistul din Republica Moldova Vitalie Damaşcan a susţinut testul medical la echipa Torino FC
Sursa foto:moldpres.md Vizualizari:

Fotbalistul din Republica Moldova Vitalie Damaşcan a susţinut testul medical la echipa Torino FC

Atacantul din Republica Moldova Vitalie Damaşcan a susţinut cu succes testul medical la formaţia italiană din Serie A, Torino FC. Anterior, sportivul a făcut parte din echipa de fotbal FC Sheriff Tiraspol.

Contractul semnat cu Torrino FC la începutul anului 2018 este valabil pe un termen de doi ani şi jumătate. Mai mulţi experţi opinează că acesta valorează, minimum, un milion şi jumătate de euro. Site-ul internaţional transferkt.com indică că valoarea lui Vitalie Damaşcan pe piaţa transferurilor este egală cu 850 de mii de euro.
 
Vitalie Damaşcan, în vârstă de 19 ani, este originar din Soroca. Primul său antrenor este Iurie Bacinin din Soroca. Fratele său mai mare, Ilie Damaşcan, evoluează la Zimbru Chişinău.
 
Vitalie Damaşcan a fost desemnat la ”Gala laureaţilor fotbalului moldovenesc” din 2017 cel mai bun atacant şi a devenit posesor a încă două trofee - cel mai bun golgheter şi cel mai bun tânăr jucător. Tânărul performer are în palmares cu Sheriff două titluri de campion naţional (2016/2017, 2017) şi deţinător al Cupei Moldovei (2017). Pentru FC Sheriff Tiraspol a marcat 31 de goluri.
 
Jucătorul şi-a început cariera la Zimbru pentru care a evoluat în anii 2015-2017. Pentru echipa secundă şi cea de bază a disputat în perioada respectivă 50 de meciuri şi a marcat 24 de goluri. Este prima oară în istoria fotbalului din Republica Moldova când un jucător de doar 19 ani semnează un asemenea contract cu un club de peste hotare. Torino FC este de opt ori campioană a Italiei.
 
Vitalie Damaşcan s-a alăturat deja lotului ce se află în cantonament în oraşul din nordul Italiei, Bormio, scrie MOLDPRES.
Similare
RECOMANDĂRI