Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În jur de 250 de oameni participă la maratonul Rubicon pe un traseu care traversează tot teritoriul R. Moldova. Unde au ajuns alergătorii care au pornit ieri din Taraclia

În jur de 250 de alergători participă la cursa de ştafetă a ultra-maratonului Rubicon pe un traseu de 460 de kilometri care traversează tot teritoriul Republicii Moldova, de la sud la nord. Maratoniştii au pornit ieri la drum, iar astăzi au trecut prin Chişinău predând ştafeta altor alergători care aşteptau în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Startul cursei a fost dat ieri dimineaţă în satul Mirnoe din raionul Taraclia. Participanţii au fost îndemnaţi să alerge cu o viteză constantă de 6,3 kilometri pe oră pentru a parcurge traseul în două zile şi jumătate. Astfel, maratonul urmează să se încheie mâine la prânz, când alergătorii vor trebui să sosească în raionul Ocniţa. În această dimineaţă, participanţii la cursă au ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde le-au predat ştafeta altor alergători. Primii vor fi transportaţi cu autobuzul spre raioanele situate mai la nord de Chişinău, de unde vor prelua din nou ştafeta după un răgaz de câteva ore.

Sportivii au făcut un scurt popas în Piaţa Marii Adunării Naţionale, unde au fost serviţi cu ciorbă şi s-au putut odihni puţin. Unii şi-au planificat să alerge pe distanţe mai mici, în timp ce alţii s-au învrednicit să parcurgă tot drumul.

VLADIMIR GOLBAN, participant la maraton: „Vesel că sunt mulţi oameni, atmosfera plăcere muzică, claxonează, drumurile sunt ale noastre, automobilele în spate."

TUDOR NOVAC, participant maraton: „Câţi Km aţi alergat? -50 de km, în cinci ore şi 29 de minute. Temperatura e foarte bună exact ce trebuie pentru acest tip de competiţie.-Cât vă atrenaţi ca să faceţi faţă? – Trei patru atrenamente pe săptămână e destul să fie posibil distanţele de 50, 50 de km. "

Pentru fiecare etapă parcursă, participanţii primesc câte o insignă cu stema raionului prin care trec. Cei care vor alerga fără întrerupere vor aduna întreaga colecţie de insigne şi se vor alege cu premii.

Dumitru Voloşin, organizator: „Oamenii ni se alătură, unii fac popasuri şi în acest fel drapelul este dus fară oprire. În acest an avem vreme bună. Primăriile în oraşe şi sate ne întâlnesc cu vin şi cu plăcinte.”

Cei care s-au înscris în cursă au avut posibilitatea să aleagă un anumit număr de etape pe care să le parcurgă. Vor primi insigna de aur participanţii care vor alerga 300 de kilometri, iar insignele de argint şi de bronz vor fi oferite celor care vor parcurge distanţe de 200 şi respectiv 100 de kilometri. În acest an, maratonul Rubicon a ajuns la cea de-a cincea ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI