Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În lume, pe două roţi. Un cetăţean azer a parcurs pe bicicletă peste 60 de mii de kilometri, iar acum a ajuns în R. Moldova

A parcurs pe două roţi peste 60 de mii de kilometri, prin toata lumea. A traversat Asia şi Europa, a ajuns în America de Sud, dar şi la Polul Nord, iar recent a poposit, din nou, pe meleagurile Republicii Moldova.
 
În 2014, pe 10 aprilie, si-a luat cu el strictul necesar, si-a echipat bicicleta şi a pornit în lumea mare.

„Aceasta a fost o dorinţă din copilărie. A fost o provocare a vieţii, pentru a mă descoperi. Am vrut să văd toată planeta şi toată lumea. Am chibzuit, însă, mult până am luat această decizie, spune Ramil Ziyadov.
 
În aceşti ani a reuşit să vadă unele dintre cele mai deosebite locuri ale planetei: „Avem o planetă comună. De exemplu, Rusia este o ţară frumoasă cu lacul Baikal, Elveţia cu munţii Alpi, Peru cu munţii Anzi, Ecuadorul cu oceanul şi fructele sale, banana, citricele. Sunt regiuni atât de diverse iar, dacă e să vorbim în linii generale, avem o planetă foarte frumoasă”.
 
Peste tot poartă cu el drapelul Azerbaidjanului şi le vorbeşte oamenilor despre ţara sa, despre cultură şi tradiţii.
 
„Eu reprezint ţara mea, cultura, le vorbesc oamenilor despre ce se întâmplă în Azerbaidjan. Asta, de fapt, este misiunea omenilor, să lege prietenii între popoare”. 

Ramil spune că Azerbaidjan, Republica Moldova dar şi ţara vecină, Ucraina, au multe lucruri în comun: „Ţările noastre au o prietenie foarte strânsă, asta în primul rând, dar în al doilea rând, toţi avem o durere comună. Voi aveţi Transnistria, Ucraina are Donbasul, iar Azerbaidjanul – Nagorno Karabah, nişte conflicte create de nişte puteri care împiedică aceste ţări să fie unite.  MUSCA I-aş sfătui pe moldoveni să aleagă Uniunea Europeană. Fie ca ei să nu greşească atunci când vor alege”.
 
Ramil este pentru a treia oară în Republica Moldova şi spune că a îndrăgit foarte mult această ţară: „În Moldova mă simt ca acasă. Toţi sunt buni şi mărinimoşi. Eu nu mă simt în vizită aici, ci mă simt ca acasă”.
 
Ramil spune că îşi finanţează călătoriile din banii lui şi din donaţii, iar ceea ce îl face să-şi continue turneul "Pentru Azerbaidjan" este dragostea de patrie şi libertatea pe care o simte cutreierând lumea pe bicicletă. Nu ştie în ce colţ al lumii va ajunge mâine şi nici când se va întoarce acasă.
 
„Planeta este casa noastră comună. Eu sunt acasă”.
 
Similare
RECOMANDĂRI